Valóban 280 forint lesz a havi diákbérlet ára?

2022-től óriási kedvezményben részesülnek a diákok Székesfehérváron: 280 forint lesz ugyanis a havi diákbérletek ára, ami Budapesten egy vonaljegynél is olcsóbb. De mi a helyzet a többi várossal? Ennek jártunk most utána!

Óriási hírt jelentett be október 19-én Tik-Tok oldalán Cser-Palkovics András: jövő évtől 280 forintot kell csak fizetniük a tanulóknak a havi bérletért. A döntés célja többek között az, hogy csökkentsék az autós forgalmat, ezzel motiválva a diákokat arra, hogy használják a közösségi közlekedést, illetve ezzel a lépéssel szeretnék támogatni a családokat is. A székesfehérvári polgármester bejegyzésében elhangzik az a jelmondat, hogy "Gondolkodjunk globálisan, cselekedjünk lokálisan", vagyis a bérletek árának csökkentését a környezetvédelem érdekében kívánják bevezetni a nagyvárosban.

Hogyan alakul a havi diákbérletek ára a fővárosban?

Budapesten 14 éves korig ingyenesen utazhatnak a diákok a BKK járatain, ezt a kedvezményt annak a tanévnek az utolsó napjáig (augusztus 31. napjáig) vehetik igénybe, amelyben a 14. életévüket betöltik. A jogosultságot diákigazolvánnyal lehet igazolni. A 14. életévüket betöltött személyek 3450 forintért válthatnak diákbérletet, amely a hónap tetszőleges kezdőnapjával váltható és a következő hónap azonos napja előtti napig érvényes (egész pontosan az azonos nap hajnali 2 óráig)

 

Nagyvárosok havi diákbérlet árai