Így barátkozz az egyetemen - Akkor is, ha már elmúlt szeptember

Az egyetemi barátok gyakran egész életünkre meghatározóak maradnak. Ha neked még nincs meg ez az élmény, ne csüggedj, most adunk pár tippet a barátkozáshoz.

Igaz, elmúlt már szeptember, de ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy már mindenki megtalálta a neki való baráti kört. Ha te is azok közé tartozol, akik egyelőre nem igazán érzik magukat otthon az egyetemi társaságban, nincs semmi szégyellni valód, ugyanis még bőven behozhatod a lemaradásodat, ha úgy érzed, szükséged van barátokra a közelgő vizsgaidőszak előtt.

Lépj be szervezetekbe!

A legkézenfekvőbb már szeptemberben kiválasztani pár tetszetős hallgatói szervezetet, és elmenni az első találkozójukra, vagy ha hosszabb felvételi folyamat van, akkor beadni a jelentkezésedet. Ne keseredj el, ha lemaradtál, és csak most kapsz észbe! Vannak olyan szervezetek, akikhez akár a félév közepén is lehet csatlakozni. A sok szervezet között biztos találsz olyat, ami tényleg illik hozzád.

Fotó / 123RF

Ne félj közelíteni!

Ha azt is hiszed, hogy te vagy az egyetlen, akinek nem sikerült szeptember óta baráti kört kialakítania, tévedsz. Sokan vannak még, akik tétováznak és örülnének új haveroknak. Ha besétálsz egy előadásra, ne ülj le egyedül a sarokba! Ülj a többiek közelébe, és máris könnyebb lesz beszélgetésbe elegyedni! Lehet, bután hangzik, de ha megkérdezed, hogy jó teremben vagy-e, vagy hogy mik a vizsgakövetelmények a tárgyból, már be is indult a beszélgetés.

A problémák összekötnek

Egy másik nagyon jó módszer az egyetemi barátkozásra meglepő módon az, ha segítséget kérsz vagy adsz. Ha valakit futólag ismersz egy csoportból, és kérdésed van az órai anyaggal, dolgozattal, jegyzettel kapcsolatban, akkor dobj nekik egy üzenetet Facebookon, vagy ha nekik van problémájuk, segíts te, ahogy tudsz. Sok barátság született már ilyen bajtársias gesztusok nyomán, hiszen a közös problémák összehozzák az embereket, főleg a vizsgaidőszakhoz közeledve.