5 ok, amiért érdemes informatikát tanulni

Érdeklődsz a matek és az informatika iránt? Az egyik legszerencsésebb ember vagy a világon! Ha van hozzá affinitásod, a későbbiekben sokkal könnyebb életed lesz, mint az átlag halandóknak, mutatjuk, miért.

Az informatikus végzettség több olyan lehetőséget fog számodra biztosítani munkahely keresése alatt, amellyel az átlag pályakezdők sajnos nem számolhatnak. Rengeteg előnnyel jár, ha ez a szakma érdekel, vagy akár már el is kezdted felsőfokú tanulmányaid elvégzését ezen a területen.

1. Bárhol találhatsz állást

Szinte bárhol találhatsz számodra megfelelő pozíciót, hisz IT szakemberek nélkül a cégek képtelenek megállni a helyüket a világban.

2. Home office lehetőség

Mivel csak egy laptop kell a fejlesztői munkák elvégzéséhez, ezért sokkal nagyobb esélyed van arra, hogy otthonról is dolgozhatsz. Nincs annál jobb érzés, mint tíz perccel kezdés előtt felkelni, és megúszni az ingázást is.

Fotó / 123RF

3. Nagyobb munkaerőhiány

A technológia folyamatosan fejlődik és változik. Emiatt egyre több alkalmazottra van szükség, akik ezt a területet sajátították el. A szakembereket úgy halásszák LinkedInen, a cégek a meglévő szakembereknek pedig könyörögnek, hogy ne menjenek el. Ez persze enyhe túlzás, de a szakma előnyének lényegét jól vázolja.

4. Folyamatos fejlődési lehetőség

Ha szeretnél olyan munkahelyen dolgozni, ahol folyamatosan új kihívásokkal kell szembesülnöd, akkor az informatika világa kézenfekvő lehet számodra. Mindig jelen lesznek új problémák ezen a területen, így biztosan nem fogsz vele mellélőni.

Fotó / Taras Harkusha

5. Anyagi vonatkozás

Elengedhetetlen megemlíteni, hogy mennyit kereshetsz azzal, ha fejlesztői munkát vállalsz. Sokat, és még annál is többet. Már a kezdő fizetésed miatt sem kell aggódnod. Ha viszonylag kevés energiabefektetéssel sok fizetést vársz, akkor a lehető legjobb szakma iránt érdeklődsz.