"Optimista vagyok, hogy a modellváltással a TE virágkorát fogjuk megalapozni"

Jelentős változásokon megy keresztül a Testnevelési Egyetem, amelynek célja, hogy hosszútávon Közép- és Kelet-Európa legmeghatározóbb testnevelés- és sporttudományi intézménye legyen. További célokról, tervekről, és konkrétumokról beszélgettünk az intézmény volt rektorával, a jelenlegi egyetemet működtető közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnökével, Mocsai Lajossal.

Modellváltás a Testnevelési Egyetemen

A modellváltás egy sokak által vitatott kérdéskör, de vajon mitől ilyen megosztó ez a téma, milyen lehetőségei származnak a TE-nek belőle és milyen jövőbeli tervek várhatóak ennek kapcsán? Többek között ezekre is kitér Prof. Dr. h. c. Mocsai Lajos a videónkban.

Megváltozik a szakstruktúra, a mesterszakjaink megduplázódnak, az alapszakjaink kiszélesednek, és nemzetköziesítés várható.

A Testnevelési Egyetemet működtető közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány kuratóriumi elnöke szerint a cél egy olyan oktatási rendszer létrehozása és működtetése, amelyben a kognitív, a szellemi és az érzelmi intellektuális területek együtt kerülnek fejlesztésre.

Várhatóan a százéves jubileumra, 2025-re befejeződnek a tartalmi és az intézményfejlesztések, illetve a minőségi képzéshez szükséges sportlétesítmények korszerűsítései is.

Mindent az egyetemi sportról

Nem kell ahhoz élsportolónak lennünk, hogy ismerjük Hajós Alfréd nevét. De hallottatok a Hajós Alfréd 3.0 tervről, és arról, hogy ez hogyan kapcsolódik a Testnevelési Egyetem stratégiájához? A videónkból minden kiderül!

A volt rektor kitér arra is, hogy milyen kapcsolat van a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) és a Testnevelési Egyetem között.

Meggyőződésem, hogy az egyetemen a sport jelen pillanatban majdnem az egyedüli erő, amely által egy olyan értékrendet tudunk mutatni, amihez csatlakozva később nagyon mély érzésű és megfelelő felelősséget vállaló fiatalokat tudunk nevelni.

Mocsai Lajost arról is megkérdeztük, miért érdemes a sportot kedvelőknek, illetve az élsportolóknak a TE-t választani. Tartsatok velünk, a következő cikkeinkben elhozzuk nektek a választ!