Ma van a keresztféléves jelentkezés határideje - Készen állsz?

A keresztféléves képzések februári indulása előtt ma van az utolsó nap a jelentkezésre. Ha fontolgatod, hogy megpályázod, akkor itt az utolsó pillanat, hogy fejest ugorj ebbe a kalandba.

Még nem döntöttél? Itt az idő.

Ha eddig is gondolkoztál a jelentkezésen, akkor már biztosan sejted, hova szeretnél jelentkezni, de az is lehet, hogy csak most pattan ki az isteni szikra a fejedből. Bár nem annyi képzés indul, mint szeptemberben, és főként mesterszakon van kínálat, most is lehet miből válogatni, és biztosan lesznek, akik így találják meg a számításaikat. Arról, hogy tavaly hányan és milyen szakokra jelentkeztek, továbbá hányan kezdték meg végül a tanulmányaikat keresztféléves képzésben, itt olvashatsz.

Látogass el a Felvi.hu-ra, hogy megnézhesd, mely intézményekben, milyen képzések indulnak.
Látogass el a Felvi.hu-ra, hogy megnézhesd, mely intézményekben, milyen képzések indulnak.Fotó / Shutterstock

Ha esetleg azok közé tartozol, akik azért halogatták a jelentkezést ilyen sokáig, mert még nem döntöttek, elég a Felvi.hu-ra ellátogatnod, hogy megnézhesd, mely intézményekben, milyen képzések indulnak. Ha további segítség kell a döntésben, ebben a korábbi cikkünkben adunk tippeket.

Melyik egyetemen, milyen szakok indulnak keresztféléves képzésben?

Hogy megkönnyítsük a böngészést, korábbi cikkeinkben mi is összegyűjtöttük, hogy melyik egyetemen, milyen szakok indulnak.
Az alábbi linkeken éred el őket:

  • Első válogatásunkban a Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, az Edutus Egyetem, a Gál Ferenc Egyetem és a Tokaj-Hegyalja Egyetem kresztféléves képzéseit gyűjöttük össze.
  • Második válogatásunkban a Kodolányi János Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, a Milton Fridman Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem kresztféléves képzéseit gyűjöttük össze.
  • Harmadik válogatásunkban a Neumann János Egyetem, a Színház- és Filmművészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Pannon Egyetem és a Budapesti Gazdasági Egyetem kresztféléves képzéseit gyűjöttük össze.
  • Negyedik válogatásunkban a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola, a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Debreceni Egyetem kresztféléves képzéseit gyűjöttük össze.
  • Ötödik válogatásunkban a Magyar Táncművészeti Egyetem, a Soproni Egyetem, a Wesley János Lelkészképző Főiskola, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Széchenyi István Egyetem kresztféléves képzéseit gyűjöttük össze.

Mit érdemes tudni az egyes képzési területekről?

Pár nagyobb képzési területhez készítettünk kedvcsinálókat, hogy jobban átláthasd a lehetőségeidet, mielőtt leadnád a végső jelentkezésedet.

A gazdaságtudományi képzési területen találhatsz gazdasági és pénzügyi szakokat (gazdálkodás, pénzügy, számvitel), de olyan kreatívabb területeket is, mint a marketing és a pszichológiához is szorosan kapcsolódó emberi erőforrások képzés, ami szintén ide tartozik. Ha ez a képzési terület vonz, akkor mindent megtudhatsz róla ebből a cikkünkből.

2021-ben 4246-an célozták meg az államtudományi képzési területet, ahol a legnépszerűbb szakok az alábbiak voltak ezen a területen:

  • katonai vezetői szak,
  • nemzetközi igazgatási szak,
  • nemzetközi védelem- és biztonságpolitika.

Ha az államtudományi szakon végzettek elhelyezkedése és jövedelmi kilátásai érdekelnek, akkor itt olvashatsz részletesen róluk.

Azoknak, akik a sport iránt érzett szeretetüket szeretnék felsőoktatási tanulmányaik során kamatoztatni, érdemes többet megtudniuk a sporttudományi képzésekről. Itt olyan szakokból lehet válogatni mint edző, sportszervezés, valamit rekreáció és életmód.

A társadalomtudományi képzések közé tartozik a kommunikáció- és médiatudomány, a nemzetközi tanulmányok és a szociológia. Ha ez a képzési terület érdekel, akkor itt tudhatsz meg róla többet.

A jogi képzési területen természetesen a jogász és az igazságügyi igazgatás szak található, amelyek közül az utóbbi olyan szakembereket képez, akik eljárásjogi, jogi informatikai ismeretekkel közreműködnek az igazságügyi döntések meghozatalában és végrehajtásában. Tudj meg többet róla itt!

Ha az agrárszektor érdekel, akkor valószínűleg neked való a mezőgazdasági mérnök, élelmiszermérnök vagy állatorvosi szak. 2021-ben 6437-en jelentkeztek ennek a képzési területnek valamely szakjára, ha téged is vonz, akkor nézd meg, milyen ponthatárok várhatók itt.