Breaking - Meghosszabbították a keresztféléves felvételi jelentkezési határidejét!

November 16-áig lehet jelentkezni a februárban induló képzésekre - olvasható az Oktatási Hivatal honlapján. A határidőt egy nappal tolták ki, mivel november 15-én technikai okok miatt nem volt elérhető a felsőoktatási felvételi rendszere. Mutatjuk a részleteket!

Egy nappal tovább lehet beadni a jelentkezéseket a felvi.hu rendszerén keresztül a 2022 februárjában induló képzésekre.

2021. november 15-én rövid ideig technikai okokból átmenetileg nem volt elérhető a felsőoktatási felvételi ügyintézési rendszere. Az E-felvételi ismét zavartalanul működik. A jelentkezők érdekeit szem előtt tartva, valamint a jogszabályi előírásoknak megfelelően az OH meghosszabbította az ügyintézési határidőt.

A keresztféléves felvételi tudnivalóit már korábban összeszedtük nektek. Az eljárásban a felsőoktatási intézmények alapképzést, osztatlan képzést és felsőoktatási szakképzést csak önköltséges finanszírozási formában hirdetnek meg, amelyekre a jelentkezés feltétele az érettségi bizonyítvány - az alapszakok esetében legalább egy tantárgyból emelt szintű vizsgával. Mesterképzésekre - állami ösztöndíjas és önköltséges formára is - azok jelentkezhetnek, akik legkésőbb 2022 januárjában megszerzik a választott képzéshez szükséges felsőfokú végzettséget.

A végleges jelentkezéseket legkésőbb 2021. november 16-án 24.00 óráig rögzíteni, november 21-én 24.00 óráig pedig hitelesíteni kell, amit legegyszerűbben Ügyfélkapuval lehet megtenni.