Kirekesztett kissrácból repülő- és űrmérnök - Elon Musk története

Elon Musk neve valószínűleg mindenki számára ismerősen cseng. A Tesla és a SpaceX népszerűsége olyan szintű ismertséget hozott neki, ami miatt már-már megkerülhetetlen tényező lett a technológia világában. De hogyan jutott el idáig?

Dél- Afrikában született 1971-ben, szülei Maye és Errol Musk. 17 évesen Kanadába, onnan pedig az Egyesült Államokba költözött.

Fotó / Pinterest

Korán megszerette az olvasást, 12 évesen pedig önállóan megtanult programozni. Tehetségét használva megalkotott egy videojátékot, a Blastart, amit 500 dollárért adott el.

Ezekben az években Musk zaklatás áldozata volt, előfordult az is, hogy kórházba került, miután diáktársai lelökték a lépcsőről.

Ennek ellenére hitt abban, hogy élete célja az, hogy a civilizáció élettartamát hosszabbá tegye és hogy lerövidítse az emberiség életében bekövetkező sötét időszakot.
Musk a Queen's University hallgatója volt Kanadában, majd elköltözött Pennbe. Olyan egyetemista volt, aki szeretett bulizni, bár mindezt magasabb szintre emelte.

Létrehozott egy szórakozóhelyet, melyet évekig üzemeltetett.

Fotó / Pinterest

Tanulmányait 1995-ben a Stanford Phd hallgatójaként folytatta összesen két napig, ami után úgy döntött, saját fejlesztéseivel szeretne foglalkozni. Testvérével lefejlesztették a Zip2-t, amit a Compacnak adott el több millió dollárért. Ezt a pénzt használta a PayPal létrehozásához.

Mindezek mellett Musk sikeresen harcol a klímaváltozás ellen a Solar Cityvel és a Teslával. Ezek közül ismerős lehet a Tesla, hisz a világ legnépszerűbb elektromos autógyártó cégévé nőtte ki magát.
Továbbá saját keresetéből hozta létre a SpaceX-et, ami az űrkutatás egyik legismertebb vállalata.

Többek között 2020-ban sikeresen kilőtték cége Crew Dragon nevű űrhajóját, ami 2 űrhajóssal kapcsolódott a Nemzetközi Űrállomáshoz.

Musk utópisztikus tervei közé tartozik a Mars benépesítése, hogy egyszerűbbé tegye az űrutazást, valamint hogy megvédje az emberiséget a kihalástól.

Tevékenységét vizsgálva nyilvánvaló, hogy több, eddig elképzelhetetlen projektet valósított meg. Mindezt rengeteg munkával, akaraterővel érte el, ami miatt például szolgálhat mindannyiunk számára.

A cikket Szabó Veronika írta.