Elfoglaltságok, melyekkel tudatosan fejlesztheted egyéniséged

Az önkép kialakításában jelentős szerepe van a tudatos személyiségfejlesztésnek. Ahhoz, hogy sikeresen alakítsd ki egyéniséged, elengedhetetlen, hogy rendszeresen olyan tevékenységeket folytass, melyek hozzájárulnak testi és szellemi fejlődésedhez.

Fotó / 123RF
 1. Mozgás

  A legegyszerűbb módja annak, hogy megismerd, ki is vagy valójában. Az általad választott sport, mozgásforma önmagában is beszédes, ám ezek mellett tesztelheted kitartásod, akaratod, feszegetheted határaidat.
 2. Stílus, öltözködés

  Fedezd fel, miben érzed magad a leginkább komfortosan. Az általad preferált öltözködési szabályok, szokások a legbeszédesebbek önmagad és a környezeted számára. Ismerd meg, miben érzed magad leginkább önmagadnak, mi az, amit a legszívesebben viselsz.
 3. Nézz körül, ne csak láss

  Figyeld meg a környezetedet! Lásd az embereket magad körül, ismerd meg stílusukat, képzeld el mindennapjaikat. Mások megfigyelése által ráismersz arra, mi az, ami neked tetszik, téged foglalkoztat.
 4. Olvass

  Banálisan hangzik, ám mégis fontos szerepet játszik egyéniséged kialakításában. Keresd meg azokat a műfajokat, amiket szívesen olvasol, találj minél több olyan könyvet, melyek valamilyen értéket képviselnek, amivel te is egyetértesz.
 5. Hobbi

  Találd meg és ne engedd el! Próbálj ki több szabadidős tevékenységet, majd válaszd ki azt a néhányat, amelyek a legjobban érdekelnek. Törekedj arra, hogy minél magasabb szinten műveld őket, hisz előfordulhat, hogy később az egyik átalakul a munkáddá, hivatásoddá.
 6. Sétálj

  Ne zárd be magad a lakásba, használd ki a környezeted adta lehetőségeket. Tudatosabban éled mindennapjaid akkor, ha látod, mi történik a világban körülötted.
 7. Meditálj

  A legbiztosabb módszer arra, hogy csak magaddal foglalkozz. Ismerd meg egyéniséged a minőségi időn keresztül, amit magaddal töltesz.

Szabó Veronika