Egyetemtől a stúdióig

Nagy Lili Lilla 21 éves, kommunikáció- és médiatudomány szakos elsőéves hallgató a Corvinuson. Jelenleg az M2 Petőfi TV-nél társszerkesztő. Álma, hogy gyártásvezető lehessen.

Miért pont a kommunikáció- és médiatudomány? Miért pont a Corvinus?

Tizenöt éves korom óta modellkedem, és itt jöttem rá, hogy a forgatásokon hazataláltam. A média egy zárt kör, a hétköznapi ember kevés információt kap róla. A „kommédia" átfogó betekintést ad ebbe a világba. Nem csak műsorvezető lehetsz, az élet bármely területén el tudsz helyezkedni. Sajnos többen büfészaknak tartják ezt. Szerintem sokan afelett siklanak el, hogy annak ellenére, hogy valamiben nagyon jók, az élet minden területén emberekkel kell foglalkozniuk. Lehetsz bármilyen jó, ha nem tudod megértetni magad velük. Más beszélni tudni és más kommunikálni. Már gyerekkorom óta tudtam, hogy corvinusos szeretnék lenni. Budaörsön jártam általános és középiskolába, itt ez egy bevett életút volt minden 4,5-ös átlag feletti diáknak. Azt láttuk, hogy presztízs a Corvinusra járni. Mindenki itt tanul/tanult, akire felnézek. Amikor felvettek, teljesen euforikus érzés fogott el, egy álom vált valóra. A tanáraink a saját életükből hoznak példákat, ezzel pedig érdekessé tudták tenni az elmúlt két szemeszterem. Nagyon szeretem és hasznosnak tartom ezt a hároméves képzést. Szélesítik a látókörünket, kapcsolatokat építünk, rengeteg mindenbe bele tudunk kóstolni. Rendkívül hálás vagyok a szüleimnek is, akik mindebben támogatnak.

Nagy Lili Lilla
Nagy Lili LillaFotó / BCE

Mondhatjuk, hogy régebb óta dolgozol a szakmában. Van összehasonlítási alapod más intézmények azonos képzéseivel?

Azt tapasztaltam, hogy a szakmában az egyetemi végzettségnél gyakoribb, hogy családon belül marad és élettapasztalatból származik a tudás. Ezek mellett különböző OKJ-s szakképzések vannak, amelyek kiegészítik az egyetemen tanultakat.

Gondolkoztál már a Diákhitel felvételén?

Államis vagyok, ilyen tekintetben nem szorultam rá. Munkáimnak köszönhetően megállok a saját lábamon. Érden lakom, így a fővárosba se kellett beköltöznöm. A fejemben van egy nagyon pici vállalkozás ötlete, ha ezt el tudnám kezdeni a nyáron, lehet, felvenném hozzá a Diákhitelt. 

Kinek tudnád ajánlani ezt a szakot?

Mindenkinek. Olyannak is, aki tudja, mivel akar foglalkozni és olyannak is, aki nem. Aki csalódott már képzésben, tegyen vele egy próbát, hátha a végén itt marad.

Mit adott eddig ez a képzés?

Rájöttem arra, hogy tudok csapatban dolgozni. Összekerültem olyanokkal, akiknek a munkájában és a véleményében is megbízom. Nagyon sok, nagyon különböző érdeklődésű emberrel találkoztam, akik rávilágítottak, hogy mennyi szegmense van a médiának, a kommunikációnak és az életnek.