Tudunk egymásnak segíteni

Nagy Levente a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karának negyedéves jogászhallgatója. Megfelelő ütemben halad a tanulmányaival, kollégiumban él, amit nagyon szeret, mert mindig történik valami, és folyamatosan új embereket lehet megismerni.

Mennyi van még hátra a tanulmányaidból?

Most kezdtem meg a negyedik évemet a karon, és szerencsére a tanulmányaimmal a megfelelő ütemben haladok, így a jelenlegin kívül három szemeszter van vissza, amit kicsit sajnálok is, mivel nagyon megszerettem az ittlétet.

Támogatnak a szüleid?

Igen, szerencsére mindenben támogatnak.

Felveszed a Diákhitelt? Mit gondolsz róla?

Igénybe veszem a Diákhitel2-t, ezzel finanszírozom a tandíjam, ezzel is a függetlenség felé haladva. Nagyon jó lehetőségnek tartom, mivel ennek köszönhetően rengetegen tudnak az egyetemen tanulni.

Nagy Levente
Nagy LeventeFotó / PTE ÁJK

Miért választottad ezt a szakot, képzési területet? Mi segített dönteni?

Mindig is érdekelt a jog. Egy általános iskolás barátom a pécsi jogi karon végzett, és sokat mesélt a karról, a városról, valamint az itteni életről, ez pedig nagyon megfogott. Megélve ezeket a dolgokat abszolút igaznak érzem, amiket tőle hallottam.

Mennyire vagy elégedett a választásoddal? Van összehasonlítási alapod?

Abszolút elégedett vagyok, nagyon tetszik a képzés, és örülök, hogy amellett, hogy az oktatóink nagy szaktekintélyek, nagy a gyakorlati tapasztalatuk. Összehasonlítási alapom nincs, de az ismerősök elmondása alapján az átlagnál jobb a pécsi jogi kar jogászképzése.

Kollégista vagy, vagy máshol oldod meg a lakhatást?

Már elsőéves korom óta kollégista vagyok. Nagyon szeretem, mivel olcsó, és soha nem lehet unatkozni, mindig történik valami, folyamatosan új embereket lehet megismerni. Jelenleg öt fiúval lakom együtt, hárman a szaktársaim, ketten más szakon tanulnak. Hatalmas előny, hogy mivel együtt élünk, könnyen tudunk egymásnak segíteni tanulmányi kérdésekben és a csoportmunkákat is egyszerűbben elvégezzük.

További hallgatói interjúkat a Felsőoktatási Rangsor 2021-es kiadványában találod. Keresd az újságárusoknál vagy rendeld meg itt: http://lapcentrum.hu/rangsor