Inspiráló történet az új évre: hajléktalanból lett life coach a szingli anya

Míg legtöbbünknek 2020 élete legnehezebb éve volt, Soumaya Ettouji azt mondja, ez volt élete legjobb éve, hiszen sorsa száznyolcvan fokos fordulatot vett.

A korábban Kenyában élő és egy luxus építész cég menedzsereként dolgozó hölgy 2019 decemberében veszítette el állását - írja az UniLad. Egyedülálló anyaként teljesen magára maradt, hiszen családja sem volt az országban, akikhez segítségért fordulhatott volna.

Egyedülálló anyaként teljesen magára maradt, hiszen családja sem volt az országban, akikhez segítségért fordulhatott volna.
Egyedülálló anyaként teljesen magára maradt, hiszen családja sem volt az országban, akikhez segítségért fordulhatott volna.Fotó / Instagram

Angliában kötött ki, ám nem volt lakhelye, sőt, válópere is épp ekkor volt folyamatban. Nem tudta, milyen munkába kezdhetne, és problémáit alkoholba temette. Amikor azonban az első koronavírus miatti lezárások megkezdődtek, már nem terelte el semmi a figyelmét. Rájött, hogy rendbe kell hoznia az életét. Egyik napról a másikra abbahagyta a dohányzást, és élete megreformálásába kezdett, kezdve az egészségével és étrendjével.

Saját bevallása szerint pont a pandémiás helyzet miatt kialakult világvége hangulat volt az, ami rávette arra, hogy változtasson. Úgy érezte, teljesen eltávolodott valódi önmagától és visszatért a rendszeres imához és meditációhoz. Mikor több hónapja sínen volt, akkor döntött úgy, hogy coach-ként segít barátainak is megbirkózni a problémáikkal. Soumaya tehetségének elég gyorsan híre ment, barátai tovább ajánlották, végül ezért döntött úgy, hogy hivatalosan is saját vállalkozásba kezd mint tanácsadó.

Úgy érezte, teljesen eltávolodott valódi önmagától
Úgy érezte, teljesen eltávolodott valódi önmagátólFotó / Instagram

Saját maga is megdöbbent azon, milyen messzire jutott nyolc hónap alatt. Visszatalált a depressziós korszaka előtti önmagához, de fejlődött is a nehézségek közepette, megtanult mindent pozitívan szemlélni. Története jó példa arra, hogy sosem késő elkezdeni (vagy újrakezdeni) valamit.