Több generációt táncoltatni: Tiësto és Armin van Buuren, a megújulás művészei

Az idei klubszezon jóformán elmaradt, de attól még a zene itt van nekünk, ahogy az elektronikus zene két nagyöregje, Tiësto és Armin is. Két évtizedes jelenlétükkel a toplistákon ők a bizonyítékai annak, hogy mindenhez lehet alkalmazkodni. Tudod, hogyan jutottak idáig?

„Minden idők legjobb DJ-je"

Hollandiában született és Tijs Michiel Verwestnek hívják, de Tiësto néven vált ismertté.
Korán, tizenkét évesen kezdett el foglalkozni a zenekeveréssel, tizennégy éves korára már iskolai bulikban játszott. A nyolcvanas évek közepétől kezdett el szórakozóhelyeken zenélni, sokszor este tíztől hajnal négyig tartottak szettjei.

Tiësto
Tiësto

Az ezredforduló közeledtével indult be a karrierje, miután megalapította saját kiadóját 1997-ben, és közös projektbe kezdett egy másik holland lemezlovassal Ferry Corstennel 1998-ban. A Gouryella formációval betörtek a nemzetközi toplistákra, és nem volt megállás.

Az első DJ volt, aki játszhatott olimpiai megnyitón 2004-ben Athénban. 

Közben háromszor nyerte el a világ legjobb DJ-je címet és királyi kitüntetést is kapott.

A 2010-es években elkezdte maga mögött hagyni a trance-t és a populárisabb EDM felé fordult, ugyanannyi sikerrel.

Egy stílus nagykövete

Armin Jozef Jacobus Daniël van Buuren szintén holland, jóformán átvette Tiëstotól a legjobb DJ címet a 2000-es évek elején, amit ezután négyszer nyert el zsinórban. Eddigre már rengeteget tett az elektronikus zenéért Tiësto kortársaként, rádióműsorával, A State Of Trance-szel egy egész világgal ismertette meg a műfajt, és döngette a toplistákat.

Armin van Buuren
Armin van BuurenFotó / Tomorrowland

 Mindig képes volt megújulni, talán még több sikerrel, mint Tiësto, és az A State Of Trance a mai napig az egyik legfontosabb EDM műsor a világon. Éppen ezért ugyan a jövő bizonytalan, de az nem, hogy ha újra kinyitnak a szórakozóhelyek, ennek a két holland rókának a zenéi biztosan üvölteni fognak.