24 éve halt meg a hiphop legnagyobb alakja

The Notorious B.I.G., Biggie Smalls, röviden csak Biggie, neve egyet jelent a hiphoppal. Életében a műfaj egyik legfényesebb csillaga volt és olyan örökséget hagyott maga után, ami a mai napig alapmű mindenkinek, aki szereti a zenét.

A hírhedt rapper Christopher George Latore Wallace néven született 1972-ben Brooklynban, apja kétéves korában elhagyta őt és édesanyját. Már tízévesen „Big" volt a beceneve, mert ennyi idősen is túlsúlyos volt. Nagy termetéhez, viszont nagy ész is társult.

Csak felfelé vezetett útRemek tanuló volt, nyelvi tárgyakból jeleskedett, de a tanulás mellett már 12 évesen drogot árult. Gimnazista korára a bűn világa egyre jobban beszippantotta, 17 évesen otthagyta az iskolát, nemsokra rá már börtönben ült.

A nagyok közt a legnagyobbSzabadulása után, 1991-ben vette fel első demóját, amire felfigyeltek a keleti-parti kiadók. A '90-es évek az övé voltak, megismerkedett P. Diddyvel, befutott, két gyereke született, és tényleg híres-hírhedt lett.

1991-ben vette fel első demóját, amire felfigyeltek a keleti-parti kiadók
1991-ben vette fel első demóját, amire felfigyeltek a keleti-parti kiadók

Az évtized közepén ismerte meg Tupac Shakurt, akivel nem gondolhatták, milyen tragikusan fog egybefonódni a sorsuk. Kezdetben jó barátok voltak, Biggie többször járt Tupacnál, inspirálták egymást, de a nyugati-keleti ellentétben hamar elmérgesedett a viszonyuk. Több számban megfenyegették egymást, és a vitát minden alkalommal szította a sajtó.

Tragikusan ért véget a viszály. Tupacet '96 őszén lőtték le egy autóból, Biggie hamar gyanúba keveredett, de nem tudni, hogy valóban volt-e köze a gyilkossághoz. Innen már nem volt visszaút. Fél év múlva Biggiet is lelőtték, ami felnyitotta a felek szemét, és így ért véget a két oldal vitája, két hihetetlenül tehetséges ember korai halálával.