Négy magyar lány, akiknek jobb, ha most megtanulod a nevét

Ha divattervezőként szeretne valaki továbbtanulni, nem véletlenül jut elsőnek eszébe a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem. Színvonalas és sokszínű képzést nyújtanak, amiben kibontakozhatnak a jövő divattervezői.

Nem könnyű pálya a divattervezés, de kellő elköteleződéssel és tehetséggel, már frissdiplomásként is felmutathatnak a hallgatók kézzelfogható sikereket, rengeteg formában és stílusban. Belőlük mutatunk be most négyet, akik jól tükrözik a szakma és a képzés sokszínűségét.

Marada Gerda @maradagerda

A MOME mesterképzés végzős hallgatója, aki főleg kényelmes sport és utcai ruházatokat tervez. Fontos számára az alapanyag, ezért alapképzésén nyomott anyagtervezésre specializálódott, hogy minden kollekciójához saját mintavilágot alkothasson. Erasmussal fél évet a világ egyik divatfővárosában, Milánóban tölthetett, ami nagy hatással volt rá. Terve saját márkát létrehozni, amivel a magyar streetwear vonalat erősítené.

Papp Piroska @nalerystudio

2020-ban végzett a divat- és textiltervezés mesterszakon, amivel gyerekkori álma teljesedett be. Női konfekció és kötött anyag tervezéssel foglalkozott az egyetemen. Kollekcióit saját és más írók meséi ihletik és a márkáját is erre szeretné felépíteni. A természetességet, organikus vonalakat és az időtálló formákat részesíti előnyben.

Szabó Korinna @korinnaszabo

Mesterszakos textil- és divattervező szakos hallgató, aki az extrém formaalakítás és a hordhatóság viszonyát vizsgálja munkáival. Szeret mindennek elképzelni egy világot vagy karaktert, ami színesebbé teszi a mindennapokat. Ő Helsinkiben, az Aalto Egyetem tanult Erasmusszal. Diplomamunkájához itthonról inspirálódott, a sokszor monoton hétköznapokból és a 8. kerület embereiből.

Szigeti Orsolya @orsiszigeti

Szintén kötött anyag és női ruha tervezést tanult alapszakon, diplomamunkája egy variálható, zero waste kollekció volt, ami természetes anyagokból készült. Neki is volt lehetősége fél évet eltölteni Milánóban, de eddigi karrierjének legfontosabb pillanata az volt, amikor megnyerte a Thai Nagykövetség divattervező pályázatát egy olyan kollekcióval, ami hagyományos thai anyagokat ötvözött kötött elemekkel.

A divatiparban újat mutatni

Februárban hasonló témát feszegettünk Magos Nikolettel, akiben ötéves kora óta él az elhatározás, hogy divattervezőként szeretne elhelyezkedni, akinek diplomamunkája egyben első kollekcióját is jelentette, és aki biztosan tartogat még számunkra meglepetéseket a jövőre nézve.

Egyébként mi is fent vagyunk ám Instagramon: ITT tudod követni az UniLife-ot hasznos és szórakoztató tartalmakért!