Az ember, aki eladta az Eiffel tornyot - ők a világ leggátlástalanabb szélhámosai

Kamu nevet használni elfogadható bizonyos helyzetekben, például, ha nem akarunk bunkók lenni egy tolakodó idegennel, aki mindenáron ismerkedni akar. De mi van akkor, ha valaki évekig használja a hamis személyazonosságot, vagy éppen rendszeresen váltogatja azt?

Csalás, lopás, hazugságok hálója – a következő bűnözők nem a stabil erkölcsük, hanem kreativitásuk, gátlástalanságuk és elképesztő ötleteik miatt lettek hírhedtek. Ha módszereiket nem is, a kitartásukat érdemes követendő példának tekinteni!

Kattintsd a képre a galériáért!

Victor Lustig - Victor Lustig elképesztő kreativitásának köszönheti a hírhedtséget, ugyanis nem kisebb hazugságot talált ki, mint hogy ő mint (kitalált) kormányzati tisztviselő felelős azért, hogy az Eiffel-torony lebontásra kerüljön. Akkoriban ugyanis a világhírű torony nem volt a legjobb állapotban, a fenntartása pedig költséges volt, így a hazugság hihetőnek bizonyult.
Victor Lustig - Victor Lustig elképesztő kreativitásának köszönheti a hírhedtséget, ugyanis nem kisebb hazugságot talált ki, mint hogy ő mint (kitalált) kormányzati tisztviselő felelős azért, hogy az Eiffel-torony lebontásra kerüljön. Akkoriban ugyanis a világhírű torony nem volt a legjobb állapotban, a fenntartása pedig költséges volt, így a hazugság hihetőnek bizonyult.Fotó / Tour Eiffel

Ha több pénzügyi csaló története is érdekelne, akkor kattints az ORIGO cikkére!