Alázat, kitartás és végtelen szeretet - Beszélgetés Horváth Tamással

Július 21-én startol a Campus, amely az országban elsőként nyitja meg a lezárások után a nagy fesztiválok sorát. Ennek kapcsán rengeteg hazai sztár lép színpadra, köztük a magyar énekes, dalszerző és zenész, Horváth Tamás is.

Ha eszembe jut Tomi neve már dobog is a lábam és a fülemben csengenek az ismerős dallamok. A fiatal tehetség tizenhat éves korában indult el az első tehetségkutatóján, majd ismertté a 2009-es Csillag születik tette. Az online közösségi platformokon hatalmas nézettségre tett szert, ám országos szinten 2017-ben ölelte keblére az ország, amikor sokszínűségét sikerült bemutatnia a Sztárban sztár műsorában. 

Zenész család sarjaként az ember azt gondolná, hogy akadályok nélkül ívelt felfelé a zenei karriered. Több tehetségkutatón is indultál, a siker mégis váratott magára. Hogyan élted meg ezt az időszakot?

Mostanra megértettem, hogy a legjobban alakultak a dolgok. Hiszek abban, hogy mindennek megvan a maga ideje. Fiatalabb voltam, nem ismertem önmagamat. Szerintem a sikert ki kell érdemelni. Méltónak lenni rá, hogy be tudd fogadni. Ahhoz, hogy ezt elérjem rengeteget kellett és kell dolgoznom magamon.

2011-ben azonban hirtelen változás következett, a fiatalok megismertek a Raullal létrejövő formációtok kapcsán. Mit gondolsz mi hozta meg a népszerűséget?

Talán az őszintesége, és a jó értelemben vett egyszerűsége. Nem akartuk megfejteni az élet nagy dolgait, arra törekedtünk, hogy őszinte érzéseket írjunk ki magunkból. 

A dalaid elképesztően sokatmondóak és mindemellett a hallgatóság fülébe is gyorsan belemásznak. A dalszövegekért és a zenei vonalért is te felelsz? Egyedül végzed ezt a munkát?

Először is köszönöm! A dalok szövegét és hangszerelését mindig én írom. Ha olyan hangszert szeretnék használni amin nem tudok játszani, akkor is én írom meg a dallamot és kottázom le. Természetesen nyitott vagyok az ötletekre, szeretek új dolgokba belevágni de minden esetben az utolsó ecsetvonás-ig felügyelem a saját projekteket.

Tomi a közösségi oldalain egyre növekvő követői táborral rendelkezik. A kiemelkedő zenei tehetsége mellett sokan a példaértékű házasságának mindennapjaiba szeretnének betekintést nyerni.

Szoktak párkapcsolati kérdésekben is keresni titeket?

Természetesen. Fontosnak tartom, hogy a követőimet arra buzdítsam merjék vállalni az érzéseiket. Éljenek őszinte boldog életet. Higgyenek magukban és tegyenek a céljaikért. Szeretnék példát mutatni azzal, hogy tisztelem a párkapcsolatomat és hálás vagyok érte. Igenis létezik méltó társ, aki feltétel nélkül tud szeretni és elfogadni. 

"Hiszek abban, hogy mindennek megvan a maga ideje."
"Hiszek abban, hogy mindennek megvan a maga ideje."Fotó / Horváth Tamás

Van esetleg a kiegyensúlyozott házasságnak valami titka? Hogyan lehet összeegyeztetni a zenei karriert a párkapcsolati stabilitással?

Nem tudom mi a jó házasság titka, csak azt tudom mondani, hálás vagyok, hogy egy olyan nővel élhetem az életem, aki feltétel nélkül elfogad engem. Úgy szeret, ahogy vagyok. A hóbortjaimmal, hibáimmal együtt. Támogat minden célomban és állja a sarat amikor kell.

Az énekes, ahogy a  házasságában is egyre feljebb törekszik, úgy a zenei pályáját tekintve is újabb és újabb célokat jelöl ki a maga számára. Rengeteg új dallal készül, illetve rekord mennyiségű koncertre is számíthatnak a rajongók.

Július 21-én startol a Campus Fesztivál, amelyen te is előadóként részt veszel. Hol láthatnak még a rajongók a nyáron? Indulsz esetleg országos turnéra?

Folyamatosan kerülnek a naptárba új helyszínek, koncertek. Szerencsére augusztusban rengeteg helyen találkozhat velünk a közönség, de már most elkezdtünk készülni a szeptember 25-ei Budapest Parkos nagykoncertre. A kedvenc korszakomat az 1980-as éveket szeretnénk megidézni a színpadon. Nagy show lesz!

Ti sem szeretnétek lemaradni Tomi koncertjeiről? Akkor kattintsatok ide az időpontokért, valamint csekkoljátok a Campus Fesztivál oldalát a további fellépőkért és információkért!

Ebben a cikkünkben összeszedtük, miért nem érdemes kihagynotok az idei Campust.