Kudarcot vallottam? Hogyan tovább, ha nem sikerült elérni a céljaidat?

Életed során többször szembe kell nézned olyan helyzetekkel, amikor a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretted volna. Ilyen esetekben új lehetőségeket, célokat kell keresni, mert annak ellenére, hogy a dolgok nem úgy alakultak, ahogy tervezted, rengeteg más lehetőséged van.

Amikor valami nem jön össze, hajlamosak vagyunk arra, hogy teljes letargiába essünk. Ilyen helyzetekben szinte elképzelhetetlennek tűnik, hogy valaha még találunk egy új célt, amiért küzdhetünk.

Fontos, hogy azonosítani tudjuk a bennünk lévő érzéseket, és hogy megfelelően kezelni tudjuk azokat.

1. Nem baj, ha szomorú vagy!

Sokszor találkozhatunk olyan motivációs szövegekkel, melyek arra ösztönöznek minket, hogy a negatív érzéseinket egyből tegyük félre, és folytassuk tovább az életünket úgy, ahogy addig. Ez bizonyos szinten lehetséges, de lássuk be, egy kudarc élmény után nem olyan egyszerű újból talpra állni. Nincs azzal baj, ha szomorkodsz, sírsz, vagy nagyobb szükséged van a családodra, barátaidra a nehezebb időszakok alatt. A lényeg az, hogy ezen idővel túl tudj lendülni.

Vágj bele!
Vágj bele!Fotó / 123rf

2. Új célok? De hogyan?

A legegyszerűbb módja annak, hogy túl tudj lépni a letargián az, ha új célokat keresel. Az önismeret a legfontosabb az ilyen helyzetekben, ezért azon mindenképp dolgoznod kell ahhoz, hogy egy új álmot keress magadnak. Akár egy hobbidból is lehet később a hivatásod, ha ügyesen alakítod az életed. A lényeg, hogy mindig tartsd szem előtt, mennyi lehetőséged van, és a hátráltató tényezők ellenére bármit el tudsz érni, ha valamit igazán szeretnél.

3. Vágj bele!

Elkezdeni valami egészen új dolgot hatalmas kihívást jelenthet. Ekkor próbálj az előtted lévő lehetőségekre, és ne a rossz végkifejletekre gondolni, hisz sosem tudhatod pontosan, mi fog történni veled a jövőben.