Nick Vujicic - Avagy egy ember, akire érdemes hallgatni

Szoktad úgy érezni, hogy az egész életed kilátástalan, minden összejött és el sem tudod képzelni, mikor fogod újra jól érezni magad? Valószínűleg mindenkinek ismerősen cseng az érzés, amit aztán pár év távlatából, vagy egy nagyobb akadály felbukkanásakor már egyáltalán nem találunk olyan nagy ügynek. Ha kíváncsi vagy valaki olyanra, aki igencsak nehéz helyzetben is képes elégedett, sőt, motiváló maradni, akkor olvass tovább!

Ha hallottál már Nick Vujicic-ről, akkor pontosan tudod miért, ha pedig nem, akkor eláruljuk: a szóban forgó férfi végtagok nélkül jött a világra, így élete során nemcsak az egyértelmű különbözőségével, hanem a fizikai világ millió nehézségével is meg kellett küzdenie. Szükségtelen mondani, hogy a mostanra híres motiválóvá vált Nick élete nem volt fenékig tejfel: komoly mélységeket járt meg mielőtt kibékült volna a testtel és élethelyzettel, amibe belekényszerült.

Nick Vujicic
Nick VujicicFotó / Wikipédia

Nick Vujicic 1982-ben született Ausztráliában, szerb szülők gyermekeként, a ritka tetra-amelia szindróma áldozataként, amely konyhanyelven megfogalmazva a végtagok hiányát jelenti. Mint bárkit, szüleit eleinte sokként érte gyermekük állapota, ám a különös kondíciók ellenére a fiú életfunkciói működtek. Gyerekként azzal szembesülni, hogy az ember mindenki számára nyilvánvaló módon különbözik a társaitól sokkoló, emellett Vujicic – mint oly sokan mások – piszkálódás áldozata volt korai éveiben. Nick depressziós lett, legmélyebb pontján pedig öngyilkosságot is megkísérelt. Példája jól mutatja, hogy a legrosszabból is van visszaút, ugyanis mostanra gyengeségeit az erősségévé változtatta: világszerte beszél életéről és tapasztalatairól, ezzel motiválva bárkit, aki úgy érzi, kicsúsznak a dolgok a kezei közül. Mostanra családja is lett, valamint több könyvet is írt, amelyekben közelebbről is megismertet minket mindazzal, amit tapasztalt és tanult az évek során.

Előadásai során viccesen és közvetlenül mesél megvívott harcairól, amelyek gyorsan rádöbbentik az embert, hogy olykor mennyire jelentéktelen dolgok miatt fáj a feje. Ha valaki egy ilyen helyzetből is ki tudja hozni a maximumot, akkor neked is menni fog!