Az ember, aki hétszer győzte le a halált: Frane Selak hihetetlen története

Frane Selak a mai napig is a világ legszerencsésebb embereként van számontartva, ami nem túl meglepő, hiszen nem egyszer, nem kétszer, hanem élete során 7 alkalommal is sikerült legyőznie a halált.

Nemcsak a horvát származású férfi büszkélkedhet ehhez hasonló hajmeresztő történetekkel, ugyanis korábbi cikkünkben, egy lány elképesztő szökéséről is beszámoltunk, akinek sikerült elmenekülnie Észak-Koreából.

Frane Selak hihetetlen története 1962 januárjában kezdődött,amikor is a vonat, amin Szarajevóból utazott Dubrovnikba, kisiklott a sínekről, és egy jeges folyóba zuhant. A férfi egy ismeretlen egyén segítségének köszönhetően megmenekült a fagyos vízből, és egy kartöréssel megúszta a balesetet. 17 másik utas viszont sajnos életét vesztette.

Egy évvel később az első (és egyetlen) repülőútján is egyszerre érte utol a balszerencse és a szerencse. A repülőgép hajtóművei leálltak tízezer méteres magasságban, zuhanás közben pedig kinyílt a gép hátsó ajtaja, amelyen kizuhant Frank is, de csodával határos módon sikerült egy nagy szénakazalban landolnia.

A repülőgép hajtóművei leálltak tízezer méteres magasságban
A repülőgép hajtóművei leálltak tízezer méteres magasságbanFotó / YouTube

1966-ban ismét közlekedési balesetben találta magát a férfi, ugyanis a busz, amin utazott letért az útról és egy folyóba zuhant. A balesetben 4 utas meghalt, Selak viszont biztonságban ki tudott úszni, és mindössze néhány karcolást szenvedett.

1966-ban ismét közlekedési balesetben találta magát a férfi, ugyanis a busz, amin utazott letért az útról és egy folyóba zuhant
1966-ban ismét közlekedési balesetben találta magát a férfi, ugyanis a busz, amin utazott letért az útról és egy folyóba zuhantFotó / YouTube

Két évvel a buszos eset után Frane a fiát tanítgatta arra, hogy hogyan kell helyesen tartani egy pisztolyt, az viszont elkerülte a figyelmét, hogy a fegyver ki van biztosítva, így sikerült meglőnie magát, de természetesen ezt is túlélte.

Tíz évvel később, 1970-ben és 1973-ban is két nagyon hasonló balesetet sikerült túlélnie hősünknek. Selak (a korábbiakból okulva) már nem bízott a tömegközlekedésben, így autóba ült, ami mindkét alkalommal, valamilyen okból kifolyólag kigyulladtak. A férfi haja leégett, de egyébként sértetlenül megmenekült.

A balszerencsék sorozatát egy 20 éves szünet követte
A balszerencsék sorozatát egy 20 éves szünet követteFotó / Twitter

A balszerencsék sorozatát egy 20 éves szünet követte, viszont 1995-ben Franenek megint szembe kellett néznie a halállal - és egy busszal is, ami elütötte, de kisebb sérülésekkel megint megúszta a balesetet.

A következő évben egy szerpentinen vezetett, amikor szembe találta magát egy kamionnal. Selak csak úgy tudta elkerülni az ütközést, hogy félrerántotta a kormányt, aminek következtében autója egy 150 méter mély szakadékba zuhant és felrobbant. A férfi viszont ekkor már nem volt a járműben, mivel elfelejtette bekötni a biztonsági övét, és kizuhant az autóból, ismételten megmenekülve a biztos haláltól.

Frane Selak (aki valószínűleg maga is felismerte hihetetlen szerencséjét) 2003-ban, két nappal a 73. születésnapja után betért egy lottózóba, vásárolt egy szelvényt, és megnyerte a főnyereményt: átszámítva körülbelül hárommilliárd forintot. A férfi pedig azóta is boldogan éli az életét. Június 14-én ünnepelte 92. születésnapját.

Frane 2003-ban, két nappal a 73. születésnapja után betért egy lottózóba, vásárolt egy szelvényt, és megnyerte a főnyereményt
Frane 2003-ban, két nappal a 73. születésnapja után betért egy lottózóba, vásárolt egy szelvényt, és megnyerte a főnyereménytFotó / YouTube