A kreativitás mindenkié - Te is lehetsz lélekművész

A kreativitás egy érték, amivel a mai világban egyesek szinte megszűntek operálni. Hiszen legyen szó akár munkahelyi, akár iskolai feladatról, ezeket általában egy meghatározott módon kell végrehajtani. Valamint az egyetem is többnyire a magolásról, a kötöttségekről szól, és a legtöbb helyen a gyakorlatiasság is elmarad. Semmi pánik, tehetsz az elfásulás ellen!

Nem kell regények és festmények sokaságát megalkotni ahhoz, hogy szabadjára engedd a kreativitásodat! Az ott lapul mindannyiunk zsebében, mint a bölcsek köve Harry farmerzsebében.

Akár egy egyszerű munkahelyi feladat megoldása is igényelhet kreativitást. Például adott egy probléma, amire nem tudod önmagamtól a megoldást. Megfutamodsz? Dehogyis, az a nyulaknak való! Inkább felhívsz egy ismerőst, vagy régi kollégát, aki segíthet. Továbbá, a Google keresőbe való bepötyögés is lehet egyfajta problémamegoldási mechanizmus!

Minden lehetséges, csak egy kis kreativitás kell hozzá!
Minden lehetséges, csak egy kis kreativitás kell hozzá!Fotó / Shutterstock

Nem tetszik az egyetem, amire jársz? Válts! Pénzveszteséggel jár? Lehetséges, de ha olyat csinálhatsz, amit szeretsz örömmel fogod küldeni a banknak a havi törlesztőrészleteket, és így nem válsz a szürke hétköznapok martalékává. Legtöbbször több jó megoldás is van! Jelen esetben például választhatsz egy tanfolyamot is az egyetemi vagy főiskolai képzés helyett. Sőt, akár kombinálhatod is a kettőt, hogy az egyetem otthagyása miatt felszabadult idődet hasznosan töltsd el. Így máris kész egy remek terv, amivel akár még a munkaerőpiacon is jobban érvényesülhetsz, mint egy puszta diplomával. Érzem, hogy máris jobb kedved lett!

A kreativitás persze megjelenhet puszta boldogság formájában is. Néha nem is veszed észre, milyen csodák tárulnak eléd, amikor sétálgatsz az utcán. Ezeket a pillanatokat te hozod létre és te is teheted szebbé. Például meglátsz egy kedves párt az utca túloldalán és ehhez valamilyen történetet társit az agyad, amely máris mosolyt csal az arcodra. Vagy lehet egy családi kép az íróasztalodon, ami a múlt évi karácsonyt juttatja eszedbe. Egy meghitt este a szeretteid között. Mily gyönyörű is ez a folyamat!

Ilyenkor egy másik világba kerülünk, ahol szabadon szállhatnak könnyek és mosolyok egyaránt. Egy belső hang, egy színfoltokkal teli mező, ahol szívünk szárnyán repülhetünk. Ez is a fantázia egy megnyilvánulása, pedig mindössze elmélkedések és ábrándok sokasága.

A lehetőség minden pillanatában jelen van! A kérdés csak az, mennyire használjuk ki. Ne hagyd, hogy a bürokrácia, a sok kötöttség korlátok közé szorítson! Minden lehetséges, csak egy kis kreativitás kell hozzá! Ami ott van benned!

Szárnyaljunk hát mindannyian!