Még nem késő! Tippek, ha fogalmad sincs, mihez kezdj az életeddel

Több olyan tanáccsal találkozhatsz a neten, amelyek olyan embereknek szólnak, akiknek már a fejükben létezik a nagy terv, csak meg kell valósítani. Mi a helyzet azokkal, akiknek ötletük sincs, mit kezdjenek az életükkel?

Nem kell kétségbe esni, hisz online annyi inspiráló cikket és videót olvashatsz, hogy az ötlethiány problémáját fel fogja váltani a bőség zavara. Ebben az esetben sem kell megijedni, hisz ezt igazítani tudod tehetségedhez, anyagi hátteredhez, valamint a távolsághoz, amilyen messzire költözni tudsz tanulmányaid elvégzésének érdekében.

1. Kezdj spórolni

Minél hamarabb önálló, független életet tudsz kezdeni, annál egyszerűbb lesz kitalálni, pontosan mit szeretnél kezdeni az életeddel. Vállalj alkalmi munkákat, gyakornoki pozíciókat, akár egyetem mellett is. Előfordulhat, hogy ez nem fér bele az időkeretedbe, ebben az esetben azonban havonta tegyél félre annyit, amennyit csak tudsz.

2. Tekints vissza a múltadra

Ha nem tudod, mihez kezdj, tekints vissza és gondold át, eddig mit csináltál, mit tanultál, milyen tapasztalataid vannak. Mi az a feladat, aminek elvégzése sosem okozott örömet? Mi az, ami boldoggá tesz? Előfordulhat, hogy eddig olyan dolgokkal foglalkoztál, amelyek biztonságosnak tűntek ahelyett, hogy kockáztass, és azt csináld, amit igazán szeretsz.

Fotó / Shutterstock

3. Olyan tartalmakat fogyassz, amelyek segítenek a döntés meghozatalában

Legyen szó könyvekről, TED Talkokról, podcastokról, blogokról vagy Insta-oldalakról, keress olyan tartalmakat, amelyek segítenek abban, hogy meghatározd önmagad, valamint az érdeklődési köröd. Ezek a források elegendőek lehetnek ahhoz, hogy meghozd a döntést, és elindulj abba az irányba, ami igazán érdekel.

4. Találd meg, mi az, aminek értelme van számodra

Érdemes olyan szakmát, egyetemet választanod, amit élvezettel tudsz végezni. Ennek következtében minőségi munkát fogsz végezni, valamint meg fogod kapni azt a pozitív visszacsatolást is, amire szükséged lesz ahhoz, hogy motivált maradj.