Áldás vagy átok? - Lottónyertesek megdöbbentő történetei

Mindenki erről álmodozik, még az is, aki nem lottózik. Azt azonban mi sem tudjuk pontosan, hogy mi is történne, ha valóban nyernénk.

Vannak, akik szerint a lottó a hiszékenyek adója, hiszen közel lehetetlen nyerni. Vannak azonban, akik valahogy mégis belenyúlnak a megfelelő számokba, és elérik az áhított jackpotot.

De mi történik azután, hogy valaki megütötte a főnyereményt? Volt, aki nem tudta kezelni a nagy nyeremény terhét, valakinek az életére törtek, más pedig élt a lehetőséggel és bölcsen használta fel a nyereményét.

Urooj Khan

Urooj Khan
Urooj KhanFotó / the toronto star

Khan egy 46 éves Chicagóban élő indiai bevándorló volt, aki 2012-ben nyert 1 millió dollárt kaparós sorsjegyen. Azt mondta, hogy a nyereményből szeretné kifizetni a lakáshitelét, a fennmaradó részt pedig egy gyermek kórháznak adta volna. Egy nappal azután, hogy az adók levonása után megkapta a valamivel kevesebb, mint félmillió dollár nyereményét, holtan találták. A boncolás eredménye az volt, hogy Khan természetes okokból kifolyólag halt meg, de hat hónappal később a hatóságok további vizsgálódás után megállapították, hogy a férfi ciánmérgezés áldozata lett. Sosem derült ki, hogy ki lehetett a tettes.

Cynthia P. Stafford

Cynthia P. Stafford
Cynthia P. StaffordFotó / Twitter

Amikor Cynthia testvére meghalt, a nő magához vette fivére öt gyermekét, hogy sajátjaként nevelje fel őket, mint egyedül álló anya. Mondanunk sem kell, hogy nem volt túl sok pénze, a számlákat is alig tudta fizetni. Így kezdett el arról álmodozni, hogy megnyeri a lottót. 2004-ben a 112-es szám jelent meg a lelki szemei előtt, és ettől kezdve számos módszert alkalmazott arra, hogy bevonzza, amit el akart érni, vagyis, hogy 112 millió dollárt nyerjen. Három évvel később ez meg is történt, Cynthia állítása szerint csak a vonzás törvényének segítségével.

Callie Rogers

Callie Rogers
Callie RogersFotó / News Group Newspapers Ltd.

A brit tinédzser minden idők legfiatalabb lottónyertese lett, amikor 16 évesen 1,8 millió fontot nyert 2003-ban, sajnos azonban az összeget elpazarolta az évek alatt. Házat vett magának és a családjának, designer ruhákat és autókat. Sokat költött utazásra, drogokra, partikra, plasztikai műtétre és sokat el is ajándékozott. Később több párkapcsolatában kihasználták. Ma segélyekből él és kábítószer-függőségtől szenved. Egy műsorban elmondta, hogy nem tartja helyesnek, hogy Nagy-Britanniában 16 éves gyerekek is lottózhatnak, hiszen nekik még nincs meg a megfelelő ítélőképességük.