Emberek, akik nem ismerik a lehetetlen fogalmát: Eszméletlen, hogy mire képesek!

Léteznek olyan emberek, akik nem ismerik azt a szót, hogy lehetetlen. Olyan dolgokat visznek véghez, amelyekről mások álmodni sem mernének, bátorságuk pedig egészen kivételes dolgok elérésében segítette őket: többen például a Guinness-rekorderek közé tartoznak.

A következő személyekről teljes nyugalommal kijelenthetjük, hogy megállíthatatlanok. Ők megunták már az élet triviális problémáit, helyette új kihívásokat keresnek.

1. George Hood

Hood 2011-ben állította fel a legtöbb ideig tartó plankelés Guinness-rekordját. Összesen egy órán, húsz percen és öt másodpercen keresztül tartotta, mindezt ötvennégy évesen. Korábban már felállított egy rekordot, ezt annak köszönheti, hogy kétszázhuszonkét órán és huszonkét másodpercen keresztül szobabiciklizett.

George Hood
George HoodFotó / Twitter

2. William Trubridge

A szabadmerülés bajnoka kétszeres világrekordot tart, mellette ő volt az első ember, aki száz méternél mélyebbre merült. 2012-ben meg szerette volna törni a világrekordot, ami 124 méter volt. 125 méter mélyre merült, sajnos azonban nem tartotta be tökéletesen a protokollt, emiatt hivatalosan nem ő a rekorder.

William Trubridge
William TrubridgeFotó / RedBull.com

3. Johanna Quaas

A német tornásznő Youtube-videókból lett híres, hisz még 95 évesen is sportol. Fiatalon kezdte gimnasztikai pályáját, majd edző lett belőle. Ötvenhét évesen újrakezdte a versenyzést.

Johanna Quaas
Johanna QuaasFotó / Facebook

4. Felix Baumgartner

Az ausztrál férfi olyan katonai kiképzésben részesült, amelyben főleg a kis célpontokra való érkezést gyakorolta ejtőernyővel. Ennek köszönheti azt, hogy képes volt gyorsabban zuhanni, mint a hang sebessége. Összesen 39 kilométert zuhant, mindezt 1342,8 km/h sebességgel.

Felix Baumgartner
Felix BaumgartnerFotó / RedBull.com

Érdekelnek még hasonló, rendkívüli teljesítményt végrehajtó emberek történetei? Akkor olvass tovább Zara Rutherford-ról a Travelo oldalán!