Daisy, aki ehető gyomnövényekkel zavarta össze a TikTokot

Első ránézésre valóban úgy néz ki, mintha Völgyzugolyból csöppent volna közénk, Daisy azonban nem csak szépségben hasonlít a tündékre, hanem bátorságban is. Sokan őrültnek tartanák, hogy a fiatalok kedvenc közösségi felületén ehető gyomnövényekről, virágokról, gyógynövényekről, na meg környezettudatosságról mesél, mi mégis Arwent látjuk benne, mert aki ilyen hátránnyal indul csatába, és meg is nyeri, az nem őrült, hanem harcos. 

Bukovicsné Békefy Daisy története tündérmese is lehetne, de maradjunk a realitásoknál. A kertészmérnök úgy gondolta, hogy a természet ehető csodáival veszi célba az ifjúságot. Nem az erdőben szaladgált a szokásos virágkoszorúval a fején, ami tuti siker lett volna, hanem közönséges tyúkhúrból készített salátát... 

Ami másnak gaz, az neki kincs. Ami neki egészséges, az másnak méreg. Mondhatni, sebaj, mindenki azzal táplálja vagy fertőzi magát, amivel szeretné, viszont ez nem ilyen egyszerű, mert az emberek a számukra ismeretlen dolgokkal nem tudnak mit kezdeni. Az még hagyján, ha legyintenek egyet és továbblépnek a könnyebben befogadhatóbb videókra, de neeeem, a magyart nem ilyen fából faragták! A névtelenség páncélja mögött vitézkedő "Ond-Kondok" azonnal támadásba lendülnek. 

Több mint hetvenezren nézték meg a "történelmi" videót, és bár befutott ötezernyi kedvelés, azért a gonoszkodó kommentekből sem volt hiány.

És akkor szépen fogalmaztunk. A lényeg, hogy többen úgy érezték, ezt a kedves orgánumú "méregkeverőt", azonnal földbe kell döngölni, nehogy kivirágozzon itt nekünk a gyomnövényeivel. 

Folyton jelentették a videóimat, és annyi rosszindulatú komment érkezett, hogy elgondolkodtam, megéri-e folytatni.

A bántó megjegyzések mögött általában tudatlanság van, de akkor is meglepő volt, hogy gondolkodás nélkül a fejemhez vágtak mindenfélét." - mesélte Daisy az Újra magazinnak.

A támadások ellenére nem adta fel, sőt, egy idő után, nem csak a hangját, hanem az arcát is adta a várható "pofonáradathoz". Újabb csavar, amitől a TikTok népe totál megzavarodott. Eddig s ne tovább! Az nem lehet, hogy egy ilyen gyönyörű, fiatal nő értsen a gyom- és gyógynövényekhez! Máglyára ugyan nem küldték, de megjelentek az orkok is a harcmezőn.  

Amikor az egyik kommentelő 'arra kért', hogy csináljak teát magamnak nadragulyából, akkor úgy éreztem, hogy készítenem kell egy olyan videót is, amelyben elmondom, hogy a halállal nem szerencsés viccelődni.

Kiderült, hogy ezek a nevelő szándékú videói is legalább annyira érdekesek a követők számára, mint az orgona, illetve pipacsszörp, a kandírozott vagy rántott virágok, a csalános vajkrém, vagy akár az akácból készült saláta és fánk. Mert a gyomnövények, illetve a gyógynövények jótékony hatásának bemutatása mellett, a kertészmérnök előrukkolt a szokatlan receptjeivel is. 

Kattints a képre a galériáért és lapozd végig a csodás képeket!
Kattints a képre a galériáért és lapozd végig a csodás képeket!Fotó / Greens of Daisy

Eszében sem volt elvakultan hirdetni az igét, senkit nem akart rábeszélni a "gazevésre", egyszerűen csak az őseink tudását szerette volna megosztani a követőivel.

A sok vicces, könnyed tartalom közötti résen, végül átszivárogtak a tündelány "nyilai". Ma már közel 160 ezeren érzik úgy, hogy kíváncsiak Daisy üzeneteire, ami a tartalmat tekintve, óriási fegyvertény, ráadásul az év ismeretterjesztő díjára is jelölték. 

Senkinek sem fogom kirántani a mekis burgert a kezéből, és a gyógynövényeket sem tartom csodaszernek, mert néha valóban csak a gyógyszer segíthet.

A megelőzésben viszont nagyon hiszek. Ennek ellenére, a gyógyteákat is úgy ajánlom, hogy nem vagyok doktor, sem gyógyító, járjanak utána, konzultáljanak szakemberrel. No és azt sem sulykolom beléjük, hogy szaladjanak turbolyáért vagy porcsinért a mezőre, egyszerűen csak szeretném megmutatni, hogy egészséges, vitamindús és vegyszermentes táplálékokkal van tele a természet."

Daisy édesanyja természetgyógyász, ő pedig egy biokertészetben nőtt fel, így a szokásos útkeresés után, nem meglepő, hogy a kertészmérnökin találta magát, és a szakdolgozatát az ehető gyomnövényekből írta. Jelenleg mesterszakon tanul, de a doktorit is szeretné megszerezni, illetve azt kutatni, hogy milyen gyógyhatásai vannak a nemesített növényeknek.

Önellátó farmról, saját gyógynövényes termékcsaládról és egy ehető gyomnövényes bisztróról álmodik, de hiszi, hogy mindennek eljön az ideje, így addig is megpróbálja arra nevelni a két gyermekét, amiben töretlenül hisz: a természetközeliség értékére és a környezet védelmére

Nem csodatévő, nem füvesasszony, nem megveszekedett zöld aktivista. Talán ezért figyelnek fel rá egyre többen.

Csicsereg, mosolyog, nevel, vagy éppen főz, Daisy egyre beljebb jut Középfölde erdeiben, és minden megmozdulásával apró fénycsóvákat hagy maga után a rengetegben...