Második esély! Emelt érettségi nélkül is lehetsz egyetemista!

Az érettségi megtekintése után Te is jobban tudsz dönteni. Nem lett elég pontod? Nem sikerült az emelt szintű érettségid? Nincs nyelvvizsgád? Jobb karriert szeretnél? Vagy esetleg csak nem jelentkeztél???

Forrás:DUE

Nem kell aggódnod van megoldás!  A pótfelvételi időszakban lesz lehetőségetek egy szakot megjelölni!

2020-tól már kötelező az emelt szintű érettségi minden diplomás képzéshez. A Dunaújvárosi Egyetem kiváló választás azon személyeknek, akik nem rendelkeznek emelt szintű érettségivel, vagy nem érik el a minimum 280 pontot, hiszen az intézmény öt területen indít felsőoktatási szakképzést (FOSZK). Ezen képzési formára nem szükséges az emelt szintű érettségi és már 240 ponttal bekerülhet a jelentkező a képzésre. Végzést követően, ha a résztvevő továbbtanul, akkor az ott tanult tantárgyakat beszámítják, többletpont is jár azonos alapképzésre való jelentkezéskor ÉS FONTOS! ezután a képzés után NEM KELL EMELT SZINTŰ ÉRETTSÉGI, ha alapképzésre jelentkezel.

FONTOS! Erre a képzésre is a www.felvi.hu felületen tudtok jelentkezni, de emelt szintű érettségi nem szükséges!

Forrás: DUE

Felsőoktatási szakképzési szakok a Dunaújvárosi Egyetemen:

  • Gazdálkodási és menedzsment
  • Gazdaságinformatikus
  • Mérnökinformatikus
  • Televíziós műsorkészítő
  • Műszaki (gépészeti specializáció)

Köztudott, hogy a Dunaújvárosi Egyetemen frissen végzett mérnökök átlagfizetése a legmagasabb az országban, de az intézmény nem csak ez miatt különleges.  Hisznek benned és partnernek tekintek, így veled együtt építik a karrieredet. Csupán 9% a lemorzsolódás, így a DUE a hallgatói sikeresség támogatásában országosan is élen jár. Minden elsőéves államilag támogatott képzési formára felvételt nyert nappalis hallgatónak 15.000 DUE ösztöndíj jár, és a kollégiumban is biztos a bejutás, melynek ellentételezése csak 5500 Ft/ hó az első 10 hónapban

Forrás: DUE

Az egyetemi szolgáltatások (ingyenes nyelvi felkészítők, emelt érettségi felkészítők, könyvtár) ugyanúgy megilletik a FOSZK-os hallgatókat, mint az alapképzésben résztvevőket.

Dönts jól, dönts a Dunaújvárosi Egyetem mellett! Pótfelvételizz a DUE-ra!