Ilyen van?! Elhagyta a menyasszonya, bánatában milliomos lett

Van egy jó ötleted? Érdemes elkezdeni komolyan foglalkozni vele. Sosem tudhatod, lehet, épp ez fogja megváltoztatni az életed. Ilyen van?! című sorozatunkban olyan ötleteket gyűjtök össze, amik – bár elsőre meglehetősen furcsán hangzanak – egészen elképesztő sikereket értek el. Ezek a projektek a bizonyítékok arra, hogy rossz ötlet nincs, csak rossz megvalósítás.

I Do, Now I Don't

A történet ott kezdődik, hogy 2007-ben az amerikai Josh Opperman eljegyezte barátnőjét. És valószínűleg nem is folytatódna tovább, ha menyasszonya nem hagyja el három hónappal később... A férfi elmondása szerint megsemmisítő érzés volt visszavinni a boltba a gyűrűt, és csak hab volt a tortán, hogy az eredeti ár töredékéért akarta visszavásárolni az ékszerész. 10.000 dollár helyett csak 3.500-at adott volna. 

Joshua Opperman, az www.idonowidont.com alapítója
Joshua Opperman, az www.idonowidont.com alapítójaForrás: Getty Images

Luxus újrahasznosítva

Josh elhatározta, hogy létrehoz egy platformot, ahol a felhasználók áruba bocsáthatják régi, megunt, nem használt ékszereiket – és mindezt korrekt áron tehetik. Emellett aki vásárolni szeretne, az is megtalálja számításait, kikerülve a kapzsi kereskedőket. I

Felmerül a kérdés, mi van akkor, ha valaki kamu ékszert akar eladni az oldalon. Josh erre is gondolt. Ha valaki megvesz egy terméket, az IDNID addig visszatartja a pénzt, míg saját gemmológusuk nem ellenőrzi a valódiságát. Ha minden oké, mehet a biznisz!

Josh azóta már házas (nem, nem azt a nőt vette el, aki korábban elhagyta), gyerekei is vannak. Ha visszagondol a sztori elejére, nem bánja, hogy így alakult: ha nem hagyják el, most nem lenne vállalkozása.

Neked is van egy jó ötleted?

Dróntechnológia, IoT megoldások vagy mesterséges intelligencia a hétköznapokban? Az Antenna Hungária szervezésében szeptember elején indult Aha!Brainstore 3.0 meghosszabbított határidővel, október 25-ig várja a 10 fókuszterület valamelyikén tevékenykedő startupok jelentkezését!

Startuponként 15-60 millió forintos befektetés mellett elismert mentorok szakmai támogatására és a szervező vállalatok – Antenna Hungária, Hiventures, Drukka, Intellitext és Telenor Magyarország – kapcsolati támogatására is számíthatnak az Aha!Brainstore 3.0 verseny győztesei. 

https://www.ahabrainstore.hu/
https://www.ahabrainstore.hu/

Az idén harmadik alkalommal elstartolt AHa!Brainstore új fókuszterülettel bővült; az IoT, a mesterséges intelligencia, az OTT és az esport mellett 5G alkalmazási megoldásokkal is várják a jelentkezőket a szervezők.