3+1 lépés, amit meg kell tenned egy állásinterjú előtt!

Akár álmaid állásának megpályázása a cél, akár „csak" munkát keresel, vannak olyan lépések, amelyeket mindenképpen meg kell tenned, ha szeretnéd elnyerni leendő munkaadód szimpátiáját és megszerezni a kiszemelt pozíciót.

Világítsd át magad!

Tüzetesen vizsgáld át közösségi oldalaid és töröld vagy rejtsd el azokat a nyilvános fotókat, posztokat, amelyek rossz fényt vethetnek rád. Nem csak arra gondolunk, hogy az őrült bulifotókat jobb megtartani a barátaidnak, azt is csekkold, milyen oldalakat követsz, milyen csoportokba léptél be, milyen cikkeket osztottál meg az elmúlt hónapokban. Ezeknek az összessége rengeteget elárul rólad, akár csak az, milyen fotókat töltesz fel magadról.

Ügyelj rá, hogy a jelenlegi vagy múltbéli munkahelyeddel kapcsolatos negatív posztok is eltűnjenek!

Sokat segíthet egy külső szem, akár szülő, egy tanár vagy idősebb ismerős, aki reálisan tudja megítélni, mi az, ami belefér még.

Az öltözet is számít!
Az öltözet is számít!Fotó / Getty Images

Legyen tökéletes a jelentkezésed!

Nincs is annál kellemetlenebb, amikor az első lépcsőfoknál kiderül, nem vesszük elég komolyan az álláshirdetésre való jelentkezést. Rengeteg segítséget találunk az interneten a jó önéletrajz és motivációs levél elkészítéséhez, de ez nem elég!

Ne felejtsd el, az első benyomás a legfontosabb!

Ha csak egy üres levélben dobod át a csatolt dokumentumokat, vagy helyesírási hibákkal, esetleg megszólítás, köszönés nélkül, „összecsapod" az e-mailt, ne számíts sok jóra! Szánj rá időt, hogy tökéletes legyen a jelentkezésed!

Az öltözet is számít!
Az öltözet is számít!Fotó / Getty Images

Az öltözet is számít!

Nem kell fejvesztve ruhaboltba rohanni, ha behívtak egy állásinterjúra, de ahogy említettük, az első benyomás fontos, legyen az virtuálisan vagy személyesen. Ha valamilyen oknál fogva online interjúra hívnak, abban az esetben se felejts el az alkalomhoz illően felöltözni, személyes beszélgetésnél pedig evidens, hogy nem egy szakadt farmerben, kinyúlt pólóban jelensz meg.

Lényeg a lényeg, inkább öltözz kicsit elegánsabban, hogy ne a slamposságodról jegyezzenek meg!

Ápoltság mindenek előtt!

Ha csak nem modell munkára jelentkezel, valószínűleg nem a külsőd alapján fogják elbírálni a jelentkezésed, de az ápoltság mindenkitől elvárható.

Készülj úgy az állásinterjúra, akár egy randira, ahol le akarod nyűgözni a partnert!

A ruha mellett (lányoknál fontos, hogy ne legyen kihívó!) előfordulhat, hogy szemügyre veszik a frizurád, a sminked, a körmöd stb., egyszóval, hogy mennyire adsz magadra.

Szerinted mire érdemes még figyelni, ha jelentkezel egy állásra?