Ilyen van?! Az ember, aki krumplikra írt üzenetekkel keresett milliókat

Van egy jó ötleted? Érdemes elkezdeni komolyan foglalkozni vele. Sosem tudhatod, lehet, épp ez fogja megváltoztatni az életed. Ilyen van?! című sorozatunkban olyan ötleteket gyűjtök össze, amik – bár elsőre meglehetősen furcsán hangzanak – egészen elképesztő sikereket értek el. Ezek a projektek a bizonyítékok arra, hogy rossz ötlet nincs, csak rossz megvalósítás.

Gondolkoztál már azon, hogy küldesz a barátaidnak egy krumplit személyre szóló üzenettel? Nem veled van a baj, ha még nem fordult elő ilyesmi...

Alex Craig, a Potato Parcel alapítója és ötletgazdája
Alex Craig, a Potato Parcel alapítója és ötletgazdájaFotó / Mediaworks

Kinek jut ez eszébe?!

A Potato Parcel ötlete 2015-ben pattant ki egy 24 éves texasi srác, Alex Craig fejéből. Egy népszerű Reddit-posztot látott, ami arról szólt, hogy valaki postán kapott egy szem krumplit, amire még egy bélyeget is ragasztottak. Ekkor döntötte el Alex, hogy ebből az ötletből pénzt csinál.

 A fiatal mobilalkalmazás-fejlesztő srác nem sokat teketóriázott, el is kezdte építeni a "vállalkozás" weboldalát.

Az ötlet megmosolyogtató volt: aki szeretne, bármilyen, maximum 140 karakter hosszúságú, filctollal krumplira írt üzenetet küldhet bárkinek. Ennyi. És bejött!

Óriási sikert aratott a krumplikra írt üzenetekkel
Óriási sikert aratott a krumplikra írt üzenetekkelFotó / Mediaworks

Mennyi pénz van benne?

Jött egy kis promó a Redditen, és egy nap alatt be is futott az első megrendelés. Két nappal később már 2 000 dollárnyi krumplit kellett vásárolnia és kézbesítenie Alexnek.

Őrület! A csúcson havi 13 000 dollárnyi profitot hozott a krumpliposta. Inkább ki se számold, ez mennyi, mert sírva fakadsz!

Egy befektető később megvásárolta a bizniszt, ami a mai napig dübörög. Azóta már lehet képet is nyomtatni a krumplikra, akár a saját arcodat is.

Akár az arcodat is rányomtatják egy krumplira!
Akár az arcodat is rányomtatják egy krumplira!Fotó / Mediaworks

Csak szólunk, Magyarországra is szállítanak.