Ugye te nem vagy ilyen? Ha magadra ismersz, nem te vagy a hónap munkatársa

Az, hogy valaki szereti-e a munkáját, nem csak azon múlik, milyenek az elvégzendő feladatok. Sokat nyom a latba a munkahelyi légkör is. Ha a kollégákkal való kapcsolatot valami megmérgezi, az ember azt sem élvezi, ha éjt nappallá téve kell pálmafák alatt koktéloznia. Lássuk, mik azok a hibák, amiket el kell kerülnie azoknak, akik nem szeretnének "fekete bárányok" lenni a melóban.

Bla, bla, bla

A magánéletedet hagyd a küszöbön, ne vidd be magaddal! Ha a munkatársaidat használod lelki szemetesládának, nemcsak plusz munkát csinálsz nekik, hanem fel is bosszantod őket. Hiszen amíg a te sztoridat fülelik, addig nem haladnak a dolgaikkal – ennek pedig a szabadidejük látja kárát.

A néma mondja a süketnek

A jó öreg pletyka, ami inkább csak öreg, mintsem jó. Biztosan mindenki találkozott már olyan emberrel, aki féligazságokból, elcsípett infómorzsákból komplett történeteket gyártott. Soha nem szül jó vért egy közösségben, ha valakiről kiderül, hogy Andersent megszégyenítő módon gyártja a történeteket.

Öt perc

Akinek problémái vannak a pontossággal és a határidők betartásával, annak a munka világa nem biztos, hogy hálás közeg lesz. Ahogy Vin Diesel is mondta a mélyen szántó Halálos iramban című filmben: mindegy, hogy egy centivel nyersz, vagy egy mérfölddel. Ha nyersz, nyersz. Ebben az esetben: mindegy, hogy öt perccel vagy egy órával később érkezel. Ha késel, késel...

Lehet, hogy mi nagyon jópofának érezzük magunkat, de a kollegáinknak zavaró a viselkedésünk
Lehet, hogy mi nagyon jópofának érezzük magunkat, de a kollegáinknak zavaró a viselkedésünkFotó / Getty images

Play, pause

A "munkaerő", akinek már az óvodában is pause gomb volt a jele. A világ legidegesítőbb dolga tud lenni, amikor a többiek megszakadnak a munka terhe alatt, ő pedig kint héderel a dohányzóban. És mindezt napi 8 órában csinálja úgy, hogy a vezetőknek fel sem tűnik. Az ilyen arcok azért valahol zsenik.