Amiért egyetemistaként is megéri klasszikus diákmunkát vállalni

Egyetemi hallgatóként mind arra vágyunk, hogy végre belekóstolhassunk az általunk választott szakma gyakorlati oldalába. A diákszövetkezetek számos gyakornoki lehetőséget kínálnak minden területről, ami lehetővé teszi, hogy az egyetemi évek alatt is szakmai tapasztalatot szerezzünk. Mi van akkor, ha szeretnénk ugyan dolgozni, de biztosan nem érünk rá heti 20-25 órában bemenni egy irodába? Ilyenkor jönnek képbe a rugalmas időbeosztású, klasszikus diákmunkák, mint például a gyorséttermi meló, aminek az előnyeiről és hátrányairól már olvashattatok az UniLife-on. A kereskedelemről és a vendéglátásról rengeteg rémtörténetet lehet hallani, a helyzet korántsem ennyire szörnyű, sőt! A továbbiakban megosztok veled néhány okot, amiért az egyetemi éveid alatt is érdemes ilyen állást választani.

1. Az idődet tényleg magadnak osztod be

Egy gyorsétteremnek vagy egy szupermarketnek általában van akkora dolgozói állománya, hogy nem fog problémát jelenteni, ha hosszabb ideig nem tudsz menni dolgozni. Amikor viszont ismét keresnél egy kis pénzt, a munkahelyed, ahová leszerződtél, tárt karokkal vár majd.

2. Sokkal több energiát fordíthatsz a tanulmányaidra

Egy klasszikus diákmunka esetén tényleg csak akkor dolgozol, amikor épp a munkaidőd töltöd. Bár a munka megterhelő lehet, a stressz csak a kapuig tart – otthon már elég csak a tanulmányaidra koncentrálnod, egészen a következő munkanapodig.

Bár a kereskedelemről és a vendéglátásról rengeteg rémtörténetet lehet hallani, a helyzet korántsem ennyire szörnyű, sőt!
Bár a kereskedelemről és a vendéglátásról rengeteg rémtörténetet lehet hallani, a helyzet korántsem ennyire szörnyű, sőt!Fotó / 123RF

3. Az emberekkel szerzett tapasztalat hosszú távon is kifizetődik

Bármi is legyen a választott hivatásod, garantáltan profitálsz belőle, ha már diákéveid alatt lehetőséged nyílik sok különböző emberrel megismerkedni.

A kereskedelmi és vendéglátós tapasztalat türelemre tanít és segít a felnőtté válásban, miközben fejlődik a problémamegoldó képességed.  

4. Pénz, pénz, pénz!

Az áruházi diákmunkák az utóbbi években a legjobban fizetett állások közé tartoznak. Havi két vagy három műszakból például már megvan a kollégiumi bentlakási díj, ezen felül pedig már csak a teherbírásodon múlik, hogy mennyit keresel.

Konda Nikolett