Mit vegyek fel? Az irodai megjelenés szabályai

Az első munkahelyre belépve előfordulhat, hogy zavarban érkezel, hisz fogalmad sincs, mit vehetsz fel, mi a helyénvaló viselet az adott környezetben. Az egyéniséged meg szeretnéd mutatni, ugyanakkor nem akarsz egyébként is kezdőként harsányan öltözködni. Vess egy pillantást a következő tippekre, hátha segít eldönteni, mit viselj az irodában!

1. Színek

Próbálj meg kevésbé feltűnő színekben pompázni! Természetesen egy elegánsan kombinált élénkebb színű öltözék is megállhatja a helyét, ám az első nap nem tanácsos rikító neon színekben tündökölni a kollégák előtt.

2. Semmi váll, semmi térd

Sokan feszegetik a váll-térd szabályt, miszerint az irodában olyan ruhákat viselj, amik takarják a vállad és a térded is. Ennek ellenére javasolt, hogy ne rövidnadrágot vegyél fel spagetti pántos trikóval, annak nem ott a helye. Ha mindenképpen szeretnél valamit mutatni, ügyelj arra, hogy ha deréktól felfelé több bőr látszik, deréktól lefelé ne mutass sokat - és fordítva.

Az első munkahelyre belépve előfordulhat, hogy zavarban érkezel, hisz fogalmad sincs, mit vehetsz fel, mi a helyénvaló viselet az adott környezetben.
Az első munkahelyre belépve előfordulhat, hogy zavarban érkezel, hisz fogalmad sincs, mit vehetsz fel, mi a helyénvaló viselet az adott környezetben.Fotó / 123RF

3. Elegánsan a siker felé

Még ha nem is szeretsz elegánsan öltözködni, jobb, h a munkahelyedre mégis így érkezel. Ennek nagyon egyszerű oka van: nélküle nem fognak komolyan venni. Ahhoz, hogy megbecsülést szerezz, a külsőddel is sugároznod kell, hogy érdemes vagy rá.  

Nem kell kisestélyiben megjelenni, de a letisztult, ápolt megjelenés biztosan segíthet.

4. Őrizd meg az egyéniséged

Bármennyire is csábító alkalmazkodni a csordához, azért valamit tarts meg önmagadból. Sokaknak ez egyértelmű, másoknak annál nehezebb megtartani identitásukat. Illeszkedj be, de ne túlságosan! Azért kerültél oda, mert valami plusz volt benned. Ne hagyd, hogy ez elvesszen!

4+1. Nem öltözködés, de fontos róla beszélni: Határozott kiállás

Azért ne erőltesd! Fontos, hogy a tudásodat reprezentálni tudd, valamint hogy megmutasd, érdemes vagy a pozícióra. Egy dolgot azonban mindig tarts észben: nem feltétlenül neked van igazad. Legyen véleményed, de a rugalmasság elengedhetetlen.

Szabó Veronika