Tapasztalat, karrier, közösség: A gyakornoki állás előnyei!

Tanulás melletti munkavállaláson gondolkozol, netán nem tudod hogyan vágj bele a professzionális világba egy friss diplomával? Összegyűjtöttük neked a gyakornoki munka előnyeit, hogy könnyebb legyen a választás!

Gyakornokként rengeteg kézzelfogható, gyakorlati tapasztalatot szerezhetsz a tanulmányaid mellett. Munkád során élesben is alkalmazhatod az iskolában tanult tudást és közben rengeteget fejlődhetsz szakmailag, hiszen a gyakornokoktól nem elvárt, hogy rögtön tudjanak mindent. Ezek mellett az egyik legfontosabb dolog, amit szintén elsajátíthatsz, az a munkavégzés képessége és az adott terület munkakultúrájának sajátosságai, mely a jövőre nézve nagyon hasznos lesz számodra.

Ha már van gyakornoki múlt a zsebedben, a munkaerőpiacon is előnnyel indulsz a többiekhez képest, hiszen a munkáltatók többnyire a tapasztalattal rendelkező jelentkezőket preferálják. Minél hamarabb bekapcsolódsz a munka világába, annál több tapasztalatra tehetsz szert.

A gyakornoki állás számos karrierlehetőséget is megnyithat számodra. Ha nem is tervezel hosszútávra annál a cégnél dolgozni, ahova gyakornoknak mész, az önéletrajzodban mindenképpen jól fog mutatni. Egy gyakornoki állás azt sugallja, hogy szeretnél dolgozni, és már tapasztalatod is van. Mindkettő jó pontnak számít a jövőbeli munkáltatódnál. Ez a pozíció tökéletes arra, hogy belekóstolj a számodra szimpatikus állásokba és karrier opciókba, jobb belátást nyerj a munkakör mindennapjaiba és eldöntsd, hogy tényleg ezzel szeretnél-e foglalkozni, hiszen itt nincs olyan mértékű kötöttség, mint egy rendes állásnál. Ha viszont nagyon élvezed a gyakornoki munkádat, az is lehetséges, hogy egy idő múlva, mikor már elég tapasztalattal rendelkezel, a munkáltatód felajánl neked egy főállású pozíciót is, hiszen sok cég hosszútávra tervez a gyakornokaival.

Egy állásjelentkezés nem tökéletes egy jól megírt önéletrajz, ütős motivációs levél és hibátlan hivatalos email nélkül, úgyhogy ne szalasztd el ezeket a cikkeket sem! Ha már túl vagy a jelentkezésen, abban is segítünk, hogyan hozd ki a legtöbbet egy online állásinterjúból!

Csesznok Flóra