Öt elképesztő munka, amire mindenki szívesen jelentkezne

Mi leszel, ha nagy leszel? - A legtöbb ember szeretné, ha a pénzkeresésen túl örömet is lelne hivatásában. Elhoztunk öt állást, amelyeket biztosan sokan örömmel végeznének, és jó eséllyel indulnak "a világ legjobb munkái" címért.

1. Csokoládé tanácsadó

A munkakör betöltője azért kapja a fizetését, hogy végigkóstolja és véleményezze az elé rakott csokoládékat. Természetesen a munkához a jelentkezőknek különleges érzékekkel kell rendelkezniük, amelyeket előzetes vakkóstolás során tesztelnek. A munka valóban álomszerűen hangzik, ráadásul a payscale szerint akár húszmillió forintot is kereshet vele a szerencsés kiválasztott. Mondjuk, ennek egy része biztosan a fogorvosa zsebében landol...

2. Kutya-szörfoktató

Idilli kép: nyáron a hullámzó, hűs tengerben úszkálva egyszer csak elsiklik melletted egy napszemüveges németjuhász. Szörfdeszkán. Igen, ez tényleg létező jelenség, egyes tengerparti szakaszokon lehet találni szörfoktatókat, akik szívesen megtanítják a kutyusoknak, hogyan kell meglovagolni a hullámokat.

Egyes tengerparti szakaszokon lehet találni szörfoktatókat, akik szívesen megtanítják a kutyusoknak, hogyan kell meglovagolni a hullámokat
Egyes tengerparti szakaszokon lehet találni szörfoktatókat, akik szívesen megtanítják a kutyusoknak, hogyan kell meglovagolni a hullámokatFotó / 123RF

3. Gumológus

Esetleg rágó szakértő. Ezt a munkát azok számára találták ki, akik szeretnek egész nap rendületlenül rágózni. A vállalkozó szelleműeknek véleményezniük kell a rágó ízét, állagát, és hogy milyen buborék fújható belőle. Tanácsot kell adniuk a készítőknek, hogyan válhatna a termék még vonzóbbá a rágózás szerelmesei számára. Ha felkeltette az érdeklődésed, ebben az angol nyelvű cikkben több információt is találhatsz a munkáról.

Ezt a munkát azok számára találták ki, akik szeretnek egész nap rendületlenül rágózni
Ezt a munkát azok számára találták ki, akik szeretnek egész nap rendületlenül rágózniFotó / 123RF

4. LEGO építő

Jártál már LEGOLAND-ben? A látogatókat hatalmas építményekkel nyűgözik le, amelyeket bizony meg is kell építenie valakinek. A park többször is hirdetett már felvételt LEGO-építő pozícióra, amelyhez a jelentkezőnek szüksége van LEGO-építő tapasztalatokra, különféle elemek ismeretére, jó kommunikációs képességre és statikai ismeretekre is.

A park többször is hirdetett már felvételt LEGO-építő pozícióra
A park többször is hirdetett már felvételt LEGO-építő pozícióraFotó / Legoland

5. Vízicsúszda tesztelő

Ennek a munkának az elvégzéséhez két dolgot kell imádnod: az utazást és az adrenalint. Sebastian Smith volt az első hivatásos vízicsúszda-tesztelő, aki a világ különféle csúszdáit értékelte a csobbanás nagysága és az adrenalin alapján. A fiatal férfi nagyjából 8 000 000 forintot, valamint rengeteg felejthetetlen élményt kapott a munkáért.