Egyszerű, de nagyszerű: három óra alatt felépíthetőek az imádnivaló összehajtható házak

Szeretnél távol a város zaját egy saját kis fészket? Egyszerűbb, mint hinnéd, hála egy lett startup vállalat ötletes faházainak.

A lett Brette Haus névre hallgató startup összes kis háza rendelkezik nappalival, fürdővel és hálószobával. Elmondásuk szerint elég összesen egy hét arra, hogy Európán belül bárhova eljuttassanak. Három stílusban elérhetőek – Compact, Rustic és Urban –, méretük 18 és 108 négyzetméter között van.

A házak három stílusban elérhetőek, méretük 18 és 108 négyzetméter között van
A házak három stílusban elérhetőek, méretük 18 és 108 négyzetméter között vanFotó / Brette Haus

Különböző paraméterektől függően 6,5 millió és 18 millió forint közötti összegért kaphatóak. Legfőbb előnyük, hogy bármilyen vízszintes felületre lerakhatóak és két ember három óra alatt szét tudja őket hajtogatni.

Bármilyen vízszintes felületre lerakhatóak és két ember három óra alatt szét tudja őket hajtogatni
Bármilyen vízszintes felületre lerakhatóak és két ember három óra alatt szét tudja őket hajtogatniFotó / Brette Haus

Minden házikó el van látva a legszükségesebbekkel: van bennük illemhely, mosdókagyló, zuhanyzó, vízvezetékek és villanyvezetékek, mindegyiküket hozzá lehet kötni a csatornarendszerhez, az áram is bevezethető. Bár utóbbiakhoz a cég szerint érdemes szakértő segítséget kérni, a házak megépítése rendkívül egyszerű, mivel nem kell hozzá építési engedély, így a bürokrácia is megkerülhető. Kérésre olyan extrák is elérhetőek, mint ikeás konyhabútor, mosogató- és mosógép, napelem és „okos otthon" rendszerek.

A házak megépítése rendkívül egyszerű
A házak megépítése rendkívül egyszerűFotó / Brette Haus

A teljesen újrahasznosítható szerkezeteket lehet akár "olcsó" lakóházként, kávézóként, kerti házként, őrházként vagy hétvégi házként is használni. A Compact nevű modellből kettő még össze is csatlakoztatható, ha társas élményre vágynánk. A cég elképzelése szerint a jövőben ezek a kis házak nemcsak egyéni projektek lesznek, hanem egész településeket alkotnak majd, mint trópusi vagy téli szabadidős központ, ökofalu, nyári tábor, piac vagy bármi más.

A cég elképzelése szerint a jövőben ezek a kis házak nemcsak egyéni projektek lesznek, hanem egész településeket alkotnak majd
A cég elképzelése szerint a jövőben ezek a kis házak nemcsak egyéni projektek lesznek, hanem egész településeket alkotnak majdFotó / Brette Haus