8 lépés, amivel megszerezheted az álommelód

Amikor egyetemistaként a jövőnkre gondolunk, senki nem olyan képet vizualizál, amiben gyűlöli a munkáját, egész héten a hétvége gondolata élteti, és pusztán a kényszer és megszokás miatt marad az adott pozíciónál. Mindenki szeretne elégedett és sikeres lenni a munkájában, és ennek elérését már egyetemistaként is érdemes aktívan tervezni, ez a nyolc lépés pedig hasznodra válhat a folyamatban!

  1. Döntsd el pontosan, milyen munkát szeretnél végezni. Nyilvánvalóan érdekelhet egyszerre több pálya is, viszont válaszd ki elsőként azt, amelyik legvonzóbbnak tűnik számodra.
  2. Válaszd ki a vállalatot vagy személyt (vagyis a helyet), ahol el tudod képzelni magad dolgozóként, ahol szívesen dolgoznál.
  3. Tanulmányozd és térképezd fel ezt a helyet vagy személyt, akit jövőbeni munkáltatódnak szeretnél.
  4. Mérd fel alaposan, hogy milyen képesítések és képességek kellenek az adott pozíció betöltéséhez.
  5. Vizsgáld meg magad a képességeidet illetően, listázd, mik az erősségeid, amik elősegítenek a pozíció megszerzésében, és mik azok, amiken még dolgoznod kell, vagy esetleg mit kell megszerezned jelentkezés előtt.
  6. Tervezd meg, és vidd végbe a hiányos kompetenciáid pótlását amennyire csak tudod.
  7. Készíts el egy szuper jelentkezési anyagot, tökéletesítsd az önéletrajzod és minden mást, ami a jelentkezéshez szükséges az adott pozíció betöltéséhez.
  8. Most jött el a te időd, hogy jelentkezz! Légy magabiztos és felkészült, és tudd, hogy te mindent megtettél a siker érdekében.
Mindenki szeretne elégedett és sikeres lenni a munkájában, és ennek elérését már egyetemistaként is érdemes aktívan tervezni
Mindenki szeretne elégedett és sikeres lenni a munkájában, és ennek elérését már egyetemistaként is érdemes aktívan tervezniFotó / Shutterstock

Ha sikerül bejutnod, légy nagyon büszke, és dolgozz keményen! Ha nem sikerülne, ne keseredj el, használd a negatív tapasztalatot plusz energiaként a második nekifutáshoz a munkakeresésedben! Lehet, hogy nem is igazán passzolt volna hozzád az állás, és valami sokkal jobb vár rád.