A divatiparban újat mutatni - UniLife videó

Inspirálódj és töltődj fel két esszé megírása között az Unilife.hu Siker-Alap videósorozatával. 
A fiatal vállalkozókról szóló rövid videókban személyes élettörténetükkel találkozhatsz, amelyekből megtudhatod, hogy napjaink legnépszerűbb foglalkozásainak milyen előnyei és buktatói vannak.

Magos Nikolettel beszélgettünk, akiben öt éves kora óta él az elhatározás, hogy divattervezőként szeretne elhelyezkedni, akinek diplomamunkája egyben első kollekcióját is jelentette, és aki biztosan tartogat még számunkra meglepetéseket a jövőre nézve.

Donatella Versace, Giorgio Armani, Vera Wang, de akár Stella McCartney is jó példa olyan óriási sikernek örvendő divattervezőre, akiről azok az emberek is gyakran hallanak, akiket a munkájuk nem feltétlenül köt a divatiparhoz.

Ezt a szektort - a közösségi média csatornák virágzása mentén - soha nem látott figyelem övezi, magáról a divattervezői szakmáról pedig az a hír járja, hogy azt áthatja a tiszta kreativitás, az újító szellemiség, illetve amelyben megtalálható az alkotók szíve-lelke.

Részben ennek is köszönhető, hogy egyre több fiatal érez vágyat arra, hogy ebben a továbbra is felfelé ívelő üzleti szegmensben helyezkedjen el.

Meglehet, hogy te is gondolkoztál már azon, hogy egy ruhatervező fejében mik mennek végbe, mielőtt a felskiccelt tervek életre kelnek a szabásminták mentén; azon, hogy egy ruhának szépnek, vagy inkább praktikusnak kell-e manapság lennie; esetleg azon, hogy hol és hogyan érdemes elindulnia annak, aki divattervezői babérokra szeretne törni, vagy, hogy mi a módja az újrahasznosított anyagok felhasználásának, ami lényeges újítást jelenthet a divatiparban.

 Krisán Diána