LinkedIn: Így tarolj pályakezdőként!

Az álláskeresés sosem volt egy leányálom, főleg pályakezdők számára. A legjobb pozíciókra száznál is több jelentkező csap le, és csak egy győzhet. Mit tehetsz, hogy ebből a százból te legyél az az egy? Most megosztjuk veled a siker titkát!

Fontos, hogy előre gondolkodjunk!

Frissdiplomásként kikerülve az egyetemről elkezdődik a munkahelyekért folyó intenzív verseny. Alapvetően pályakezdőkkel kell megmérettetned magad a pozíciókért, de előfordulhat az is, hogy tapasztalt munkavállalók szintén jelentkeznek. Ilyenkor hatalmas pluszt tud adni, ha egyetemi éveink alatt gyakornokok voltunk, duális képzésen végeztünk, vagy külföldi részképzésen vettünk részt.
De mi van, ha ez sem elég?

Ki kell tűnni a tömegből!

Ezt tudatos self-branding-el - magyarul énmárka építéssel - érheted el.

A jó self-branding kihangsúlyozza egyéniségedet és erősségeidet, valamint profi és hiteles képet mutat rólad a külvilágnak.

Innentől kezdve csak egy lépés választ el attól, hogy felkeltsd a szakmabeliek figyelmét. A social media - lefedettségének köszönhetően - korlátlan lehetőséget nyújt mindehhez. A LinkedIn-nél tökéletesebb platformot pedig nem találhatsz!

Reméljük, mire eljutottál ezekig a sorokig, már megnyitottad a LinkedIn-t!
Reméljük, mire eljutottál ezekig a sorokig, már megnyitottad a LinkedIn-t!Fotó / Shutterstock

Több, mint egy Facebook

Bár az arculata szintén a megszokott kék-fehér kombóban virít, ha egy Facebookhoz hasonló oldalra számítasz, csalódnod kell! A LinkedIn nem tipikus social media oldal, nem is akar az lenni. Tömegek megszólítása helyett, jóval szűkebb célközönségre fókuszál.

Célja, az üzleti élet szakembereinek megszólítása, azáltal, hogy networking-re és álláskeresésre egyaránt alkalmas, hiánypótló és professzionális platformot kínál.

Felhasználóinak legnépesebb rétege a 25-34 éves korosztályból kerül ki, második helyen azonban a tudatos karrierépítő 18-24 éves fiatalok következnek!
A LinkedIn kezelőfelülete elsőre ismerősnek tűnhet, ugyanakkor hamar rá fogunk jönni, hogy használata nem is olyan egyszerű! Éppen ezért, egy kifejezetten LinkedIn-re fókuszáló sorozat indításával segítünk, hogy kihozhasd magadból a maximumot!

Miről maradsz le, ha nem regisztrálsz?

Akár az álommunkádról is! Ha gazdasági, kommunikációs, IT, mérnöki területen tanulsz, feltétlenül itt a helyed! Persze bármilyen karrieren nagyot dob, legyen az akár közszolgálati, jogi, vagy orvosi.
Amellett, hogy ismerőseiddel, szakemberekkel ápolhatod kapcsolataidat, rengeteg álláslehetőséget találhatsz!

Sőt, egy kiemelkedő profil esetén van, hogy maga az állás talál meg!

A HR-es fejvadászokon túl, gyakran ismerőseid dobhatnak fel egy-egy állásajánlatot, ahol már előnnyel indulsz. Álláskereső funkcióival nyomon követheted a neked tetsző vállalatokat, majd értesítést kaphatsz, ha számodra releváns állásajánlatot tesznek közzé.

A LinkedIn algoritmusa úgy van felépítve, hogy minimális aktivitással már ezres nagyságrendű eléréssel büszkélkedhetsz! Nem utolsó sorban egyetemi projektfeladatok, szakdolgozatok kérdőiveihez úgyszintén szerezhetsz pár plusz kitöltőt!

Reméljük, mire eljutottál ezekig a sorokig, már megnyitottad a LinkedIn-t! Legközelebb segítünk összeállítani egy extrás profilt, már csak ezért is megéri velünk tartani!