Együttesben szép az élet - UniLife videó

Arra a kérdésre, hogy a valóság hogyan is néz ki egy olyan fiatal lány életében, akinek a legnagyobb álma dalokban átadni az érzéseit és énekessé válni, arra Molnár Klaudia, a The Frozen Rose együttesének énekese ad választ.

Minden bizonnyal a te fejedben is van egy konkrét kép a zenészek és zenekarok mozgalmas életéről. A banda kifejezés hallatán téged is megrohannak a mikrofonok, erősítők és dobfelszerelések képei, esetleg átjár a basszusgitár pengetésének hangja, és a lelki szemeid előtt a kedvenc énekesed elevenedik meg a színpadon.

A zenekari élet azonban sokkal több mint kész dalokat előadni a nagyközönségnek.

Döbbenetes mennyiségű munka, elköteleződés és kitartás szükséges már ahhoz is, hogy egy együttes megalakuljon, nem is beszélve arról, mennyi időt és energiát vesz igénybe, hogy a tagok összehangoltan slágereket hozzanak létre, vagy felkészüljenek egy turnéra.

Molnár Klaudia a The Frozen Rose együttes énekesnője.
Molnár Klaudia a The Frozen Rose együttes énekesnője.Fotó / UniLife videa

Az elindulás mikéntje minden ötletnél és vállalkozásnál meghatározó, ami alól a zeneipar sem kivétel. Ritka manapság, hogy egy énekes a tehetségkutató show-műsort elhagyva lemezszerződést és indulótőkét tart a kezében. Ennél pedig csak szokatlanabb a helyzet, amikor valakit egy aluljáróban énekelve felfedeznek, majd felkarolnak. Az általános inkább az, amikor egy művész komoly erőfeszítések árán jut el arra a pontra, hogy lemezt dob a piacra.

Fiatalnak, merésznek és kreatívnak lenni mind olyan dolog, ami hozzájárulhat a zenei életben történő érvényesüléshez, de a kellő elszántság, a kapcsolati rendszer, egy jó manager és persze a szerencse megléte mind olyan tényezők, amik a karrier felívelését nagyban megkönnyíthetik.

Krisán Diána