Formába öntött kreativitás: fülbevalótól a teatojásig Tárnok Orsival - UniLife videó

Kislányként sokan fűznek gyöngyből, vagy rövidre vágott szívószál darabokból nyakláncot és karkötőt, viszont nem sok ember élete válik a kiskori játékból felnőttkori valósággá. Tárnok Orsolya ékszerkészítő életét máig belengi a kreatív szemlélet, csak a régi anyagokat váltotta fel az ezüstözött réz.

Az Orsiékszer üzletet Orsolya édesanyja hozta létre, aki mellett már fiatalon bekapcsolódott Orsi a munkába. Mindamellett, hogy anyukájától sokat tanult, a fiatal lány ötvös-aranyművesként végzett, ahol elsajátította az ékszerkészítő mesterség alapjait.

A náluk látható egyedi ékszereket, kulcstartókat, könyvjelzőket díszítő motívumok mellett, teret nyernek az állatfigurákkal díszített kanalak és teatojások, amik barátságos elemei az ember reggelének.

Orsi a videóban mesél nekünk arról, hogy eredetileg milyen irányba indult tanulmányaival, hogy szerinte milyen előnye és hátulütője van annak, ha valaki vállalkozóként a saját idejét osztja be, ahogyan az is kiderül, hogy miként játszik szerepet Orsi 81 éves nagymamája a családi ékszerkészítő vállalkozásban.

Krisán Diána