Budapestre jön az egyik legnagyobb amerikai startup verseny!

Budapesten is megrendezik az USA-ból indult Techstars Startup Weekend nevű háromnapos hétvégi ötletversenyt, amelyet maga az amerikai alapító David Cohen nyit meg. Az eseményre bárki jelentkezhet, akinek van egy innovatív vállalkozás ötlete!

A Startup Weekend egy 54 órás startupverseny, melynek során az ötletgazdák a saját vagy egymás ötletein dolgozva juthatnak el akár a semmiből egy működőképes vállalkozás kidolgozásáig. Az idén április 9-11. között online megrendezendő esemény egyik különlegessége, hogy a világ egyik első és legjelentősebb startup akcelerátorának számító amerikai Techstars társalapítója, David Cohen sorozatvállalkozó és angyalbefektető nyitja meg. (Az angyalbefektető olyan kockázati tőkét befektető személy, aki nem pénzügyi szervezetként támogatja – jobbára – startup vállalkozások indítását. Lehetnek korábbi sorozatvállalkozók, befektetéshez értő vagyonos emberek, vagy családtagok, rokonok, bárki, aki bátorságot érez magában a tőke kihelyezésére.- a szerk.)

Az angol nyelvű versenyre iparágtól függetlenül, korhatár nélkül bárki jelentkezhet egy innovatív, skálázható vállalkozásötlettel, az ország bármely pontjáról vagy akár határon túlról is. A hétvége alatt a versenyzőket tapasztalt üzleti és iparági mentorok segítik vállalkozásötletük és előadásmódjuk fejlesztésében.

David Cohen
David CohenFotó / 123RF

A legnépszerűbb ötletek az esemény vasárnapi zárónapján online közönség előtt is bemutatkozhatnak és a kiválasztottak akár a szervező Startup Campus idei inkubációs programjaiba is bejuthatnak.Az eseményre április 7-ig lehet jelentkezni a Techstars Startup Weekend honlapján.A Startup Weekend többek között olyan sikeres startupok indulását tette lehetővé korábban, mint a népszerű feladat automatizáló szoftver Zapier, vagy például a ma már több mint 1 millió felhasználóval Brazília legnagyobb oktatási hálójának számító Agenda Edu.

A Techstars Startup WeekendrőlTanuld meg, hogyan kell úgy gondolkodni, dolgozni és fejleszteni, mint egy startup, 54 lebilincselő órában. A Techstars Startup Weekend izgalmas bepillantást ad a startupok világába. Az eseménydús három nap folyamán találkozni fogsz a legkiválóbb mentorokkal, feltalálókkal, társalapítókkal és szponzorokkal, akik megmutatják neked, hogyan tudsz gyorsabban még többet elérni -- és talán még azt is, hogyan indítsd el saját vállalkozásod.

További részletek a www.techstars.com oldalon érhetők el.