Segíts jövőbeni önmagadon! - A munkavállalás mesterhármasa

„Tapasztalat nélkül kevés a munkalehetőség, munkalehetőség nélkül nincs tapasztalat." Sokan nem is tudják, hogy a diákéveik alatt végzett, jól megválasztott munkatapasztalatok mennyit lendíthetnek a diploma megszerzését követő álláskeresésben. Az alábbiakban segítünk, milyen lehetőségeket ragadj meg, hogy már pályakezdőként is profi önéletrajzot tudj benyújtani egy nyitott ajánlatra!

Tudjuk, hogy nehéz a balansz megtalálása a tanulás, munkavállalás, család és barátok négyesében, ám megfelelő menedzseléssel és elhivatottsággal határozottan megkönnyítheted a magad számára a jövőbeni munkavállalást. A jelen munkaerőpiaci helyzetben az egyediség, a kreativitás és a tapasztalat az a mesterhármas, mellyel egy pályakezdő olyan munkahelyre juthat be, mely megalapozza tudását és kielégíti a kreativitás iránti vágyát. Nézzünk három tippet, ami megkönnyítheti a választást!
Legyél multi-gyakornok!Érdemes olyan multinacionális vállalatok karrierportáljait böngészni, ahol gyakornoki státuszt hirdetnek és szívesen dolgoznak fiatal munkavállalókkal. Egy nagymúltú, sok embert foglalkoztató vállalat esetén nem ritka, hogy amennyiben egy gyakornok beválik egy adott területen, a munkáltató fenntartja a munkaviszony lehetőségét a diploma megszerzését követően is. Amennyiben mégsem így történne, ez esetben is hasznos tapasztalatokra tehetsz szert egy nagyvállalatnál.

Ne feledd, az egyediség, a kreativitás és a tapasztalat a legfontosabb!
Ne feledd, az egyediség, a kreativitás és a tapasztalat a legfontosabb!Fotó / Shutterstock

Csak hűen önmagadhoz!Olyan pozíciók közül válogass, ami profilodnak és tanulmányaidnak megfelelő. Egyrészt remekül kiegészíti a gyakorlati tapasztalat a megszerzett elméleti tudásod, másrészt nyilván azért választottad a szakod, mert épp ez a témakör érdekel. Sikeresebb leszel egy olyan pozícióban, ahol szereted, amit csinálsz!
Vizsgáld meg, mit nyerhetsz!Találkozhatsz olyan állásajánlattal, mely beleillik a tanulmányaid sorába, de valamiért elsőre mégsem szimpatikus. Tartsd mindig szem előtt, hogy egy pár száz karakteres hirdetés nem foglal magában minden lehetőséget, ezért érdemes mélyebben utánanézni a cégnek és a pozíciónak, akár a diákszövetkezet segítségével is. Olyan plusz információk birtokába juthatsz, amik a későbbi álláskereséseidet is megkönnyíthetik!