Itt vannak a legnépszerűbb feladatkörök: Te hol dolgoznál szívesen?

Az egyik legnagyobb számban elérhető munkakör az áruházi, bolti, eladói kategóriában mutatkozik. Ha az egész napos íróasztal melletti görnyedés helyett valami változatosabb munkára vágysz, ez a cikk Neked szól!

Az online órák véget nem érő rengetegében biztos te is gondolkodtál már rajta, hogy valami könnyebben elvégezhető fizikai munkát keress magadnak. Az eladói, árufeltöltői munkák nem igényelnek hosszas felkészülést, mégis segíthetnek egy kicsit változatossá tenni a mindennapjaidat. Ha szívesen elbíbelődnél a termékek rakosgatásával, kasszázással, vagy a vásárlók segítésével, akkor ezek a munkakörök neked valók!

Mit kell tudni róla, milyen előnyei vannak?

A kasszázós munkák közül jó választás lehet egy nagyobb áruházláncnál való elhelyezedés, mert ott a folyamatos vásárlói jelenlét miatt nagyon gyorsan gyakorlatot tudsz szerezni. Ráadásul rugalmas beosztásban végezhető, szezonálisan, hétvégente, ünnepnapokon is tudsz menni dolgozni, amikor épp időd engedi. Kipróbálhatod, milyen egy jó hangulatú üzletben dolgozni, mennyi mindenre kell odafigyelni az élelmiszerek, a ruhák, vagy a műszaki cikkek esetében. Kiderítheted, hogy milyen buktatói és előnyei vannak egy kisebb- nagyobb áruházlánc folyamatainak.

Szempontok és jelentkezésÉrdemes odafigyelni rá, hogy az interjún legjobb formádat, derűsebb önmagadat prezentáld, de az elsődleges cél ilyenkor inkább az, hogy megismerd a helyet, a munkaadót, a csapatvezetőt, HR-es kollégát, illetve ők is kapjanak rólad egy átfogó képet. Extra elvárásokra és számonkérésre nem kell számítanod, de fontos, hogy választ kapja a kérdéseidre. A leírásokban megtalálható elérhetőségeket egyszerűen és gyorsan tudsz jelentkezni.

A legfontosabb, hogy olyat dolgozz, amit élvezel!
A legfontosabb, hogy olyat dolgozz, amit élvezel!Fotó / 123RF

Melyek a leggyakrabban előforduló munkák?

  • Az egyik ilyen munkakör a pénztáros. Ugyan a pénztárgép használata felelősségteljes feladat, de jó szórakozás is lehet, ha már belejöttél. Versenyezhetsz önmagaddal, a vásárlókkal, vagy az idővel: felfoghatod úgy, mint egy ügyességi játékot!
  • A másik gyakori ajánlat ebben a kategóriában az árufeltöltő és a butikokban kínálkozó eladói lehetőség. Itt inkább arra van lehetőséged, hogy kicsit elmerülj a gondolataidban munka közben. Ha szívesen nézelődsz a termékek között, szereted a műszaki cikkeket, a kertészeteket, a divatos ruhákat, a fehérneműket, a kozmetikai termékeket, a cukrászdát, akkor az eladói munkakör tetszeni fog. Nagy előnye ennek a területnek, hogy sokféle környezetben, közegben végezheted, amit te magad választhatsz ki.

Mi számít előnynek ezeknél a munkaköröknél?

  • ha érdekelnek azok a termékek, amik körülvesznek,
  • ha beszélsz idegennyelveket,
  • ha jól kommunikálsz. Különösen akkor, ha kasszával dolgozol, leltárt kell készíteni, vagy rendszerezni a szállítmányt: óriási előny, ha precíz vagy és jó megfigyelő.
  • ha segítőkész vagy
  • sokat mosolyogsz
  • ügyfélközpontúan gondolkodsz

Korábban már összeszedtük nektek, hogy a jó benyomás érdekében hogyan készülj fel egy jól összeállított önéletrajzzal, vagy motivációs levéllel az állásinterjúra.

A Karrier rovat támogatója a Meló-Diák. Eredeti cikküket itt olvashatjátok el, ahol lehetőség van utána nézni mentorprogramjuknak és aktuális álláslehetőségeiknek is!