Diákmunka - megéri vállalni?

Gondolkodtál már rajta, hogy munkát vállalj suli mellett? Vagy elvetetted a gondolatot, mert úgysem tudnád összeegyeztetni a tanulmányaiddal? Jó hírünk van: a válasz az, hogy megéri belevágni! Mutatjuk, mit kell tudnod!

A tanulmányok mellett sokan vállalnak valamilyen kiegészítő munkát, mások viszont fontolóra sem veszik, mert úgy gondolják: vagy az iskola, vagy a munka, a kettő nem fér meg egymás mellett. Ez azonban csak hamis sztreotípia. Összeszedtünk nektek néhány fontos szempontot, amiért érdemes diákmunkára szánnod magad!

Időbeosztás - hogyan?A diákmunkáknál mindenki figyelembe veszi, hogy Neked egyelőre még a tanulás az első és ezt tiszteletben is tartják. A Meló-Diáknál olyan rugalmas lehetőségeket találsz, amelyeket simán össze tudsz egyeztetni az órarendeddel is, nem kell hozzá féléveket halasztanod, hogy összeszedj némi pénzt. Rád szabják a lehetőségeket!

PénzBeszállnál az albérleted, vagy a kollégiumi szobád bérleti díjába, hogy könnyíts a szüleiden? Diákhitelből kell finanszírozod a tanulmányaidat és jó lenne félretenni? Szívesen elmennél kirándulni, vagy simán csak szórakozni egyet a barátaiddal, de nem elég a zsebpénzed? A diákmunkával ezek a problémák megoldódnak.
Az összes fenti kérdésre a diákmunka jelenti a tökéletes megoldást.

TapasztalatBármilyen állást vállalsz is el, tapasztalatot szerzel, amit nem csak a gyakornoki pozíciók adnak meg. Például lehet, hogy ciki a gyorséttermi munka, de ezen a területen végzett gyakorlat is legalább 16 olyan kompetenciát fejleszt és gyakorol, amelyek a későbbi elhelyezkedésben rendkívül fontosak lehetnek! Ráadásul fiatalon több munkakörben is kipróbálhatod magad és ez segíthet megtalálni azt, amivel igazán szeretnél foglalkozni a későbbiekben.

Fontos, hogy olyat csinálj, amit szeretsz.
Fontos, hogy olyat csinálj, amit szeretsz.Fotó / Meló-Diák

KapcsolatokRengeteg új barátságra és több, a jövőben hasznos kapcsolatra tehetsz szert. Megismerkedhetsz olyan tanulókkal, akik hozzád hasonló motivációkkal rendelkeznek, olyan főnökökre tehetsz szert, akik odafigyelnek rád, valamint mentorálnak és ki tudja – lehet, hogy támogatást is nyújtanak majd neked a karriered indulásakor.

Hogyan jelentkezzek?Regisztrálj a Meló-Diák honlapján, majd a "Munkák" menüpont alatt megtalálod az összes lehetőséget. A szűrők segítségével beállíthatod, hogy milyen helyszínen, milyen munkakört, milyen fizetéssel jelenítsen meg neked, és kereshetsz kulcsszóra is. Utána nincs más dolgod, mint a "jelentkezés a munkára" gombra kattintva elküldöd a munkára való igényedet. Ha önéletrajz is szükséges hozzá, azt megteheted a "Mini CV" menüponton keresztül. A "Jelentkezéseim" menüpont alatt pedig nyomon követheted, hogy hol tart a folyamat, itt üzenetet is tudsz küldeni a mentornak, akihez a pozíció tartozik.

Bízz magadban, csak nyerhetsz rajta!

Korábban már összeszedtük nektek, hogy a jó benyomás érdekében hogyan készülj fel egy jól összeállított önéletrajzzal, vagy motivációs levéllel az állásinterjúra.

A Karrier rovat támogatója a Meló-Diák. Eredeti cikküket itt olvashatjátok el, ahol lehetőség van utána nézni mentorprogramjuknak és aktuális álláslehetőségeiknek is!