Muszáj mindig csak várakozni?

Biztos Te is jártál már úgy, hogy beugrottál volna a kedvenc gyorséttermedbe csak egy sajtburgerért, de olyan hosszú volt a sor, hogy ugyanazzal a lendülettel ki is fordultál onnan. Ismerős? Esetleg előfordult, hogy ugyanez az érzés kerített hatalmába, mikor munkát kerestél volna? Mutatjuk a megoldást!

A várakozás az életünk része, mondhatjuk, hogy egyfajta türelmetlenség. "Mikor fújhatom el a gyertyámat a szülinapi tortán", vagy "mikor leszek túl ezen a vizsgán", vagy "mikor jutok már előrébb a sorban, különben is, a másik csak utánam érkezett, mégis hamarabb bejutott, mint én."
Nagyjából ugyanez a helyzet akkor is, amikor besétálsz egy irodába és munkát keresel: a sor hosszú és mikor végre Te következel, kiderül, hogy még egy sor adminisztráció vár rád.

Mit tegyél várakozás helyett?

Regisztrálj a melodiak.hu oldalon – már ekkor szükséges megadnod néhány személyes információt: a teljes neved, e-mail címed, telefonszámod és születésed idejét. Kijelölheted azt is, hogy melyik Meló-Diák irodához szeretnél tartozni. Ezzel máris olyan előnyre teszel szert, amivel személyesen nem kell időt húznod és a türelmedet sem kell próbára tenned. A regisztáció otthonról gyors és egyszerű is.

Mire jó, ha regisztrálok?

Miután elkészítetted regisztrációdat és bejelentkeztél, szerkeszd a profilod! Ezt nem csak a webes felületen tudod megtenni, hanem iOS-ra, valamint Androidra is elérhető applikációnkon keresztül is. A személyes adatokon belül meg tudod adni az összes információt, ami a munkavállaláshoz szükséges. Ha regisztráció után kitöltöd az összes szükséges adatot, az irodában ezek felhasználásával taggá tudunk nyilvánítani Téged, és a helyszínen már nem lesz szükséges ezeket az adatokat újra megadnod.
Az említett információk online felületen történő módosítására mindaddig van lehetőséged, amíg taggá nem válsz – vagyis addig, amíg a személyes ügyintézésre sor nem kerül. Ezután például, ha iskolát váltasz, vagy új lakcímed lesz, a módosítást csak e-mailben, vagy személyesen tudod kérvényezni. Ráadásul a munkavédelmi tesztet is lehetőséged van az irodán kívül kitölteni, így ezzel is időt tudsz spórolni!

Személyre szabvaAz applikációban kiválaszthatod azt is, hogy milyen munkakategóriák érdekelnek: az első belépéskor felugrik egy ablak, ahol balra tudod húzni a munkákat, amik nem jönnek be és jobbra azokat, amik felkeltik érdeklődésedet. Ez is segít abban, hogy a hozzád leginkább passzoló állásokat tudjuk megtalálni a számodra! Ezek után már olyan munkaajánlásokat fogsz kapni, ami az általad választott irodához tartozik. Fontos, hogy olyan e-mail címmel regisztrálj, amit használsz és amivel be tudsz lépni a Meló-Diákos profilodra, mert a későbbiekben itt találod majd a fizetéssel kapcsolatos információkat, a beosztásodat, és itt tudod majd leadni jelentkezésed a szabad időpontokra!

Korábban már összeszedtük nektek, hogy a jó benyomás érdekében hogyan készülj fel egy jól összeállított önéletrajzzal, vagy motivációs levéllel az állásinterjúra.

A Karrier rovat támogatója a Meló-Diák. Eredeti cikküket itt olvashatjátok el, ahol lehetőség van utána nézni mentorprogramjuknak és aktuális álláslehetőségeiknek is!