„Kezdjetek el élni” - Vállalkozói Pep Talk

Nem tudom, hogy kiknek kell ezt ma hallani, de kezdjetek el Élni és Vállalkozni!
De tényleg!

A mai világban hajlamosak vagyunk a dédelgetett álmainkat, nagyratörő gondolatainkat, esetleges vállalkozói ötleteinket különböző – gyakran mondvacsinált – okokra hivatkozva egyre hátrébb és hátrébb tolni az életünkben, abban a hitben ringatva magunkat, hogy megvalósításukra lesz elegendő időnk később is. Ez az elgondolás, pedig sokunk álmát, és még többünk boldogságát teszi kockára.

Éppen ezért azt mondom nektek: kezdjetek el élni, és még inkább vállalkozni!Merj élni, merj vállalkozni, merj kockáztatni és adott esetben elbukni. Ezek fogják ugyanis megadni neked azt a bizsergető és jóleső érzést, hogy azt az időt, amit ezen a Földön tölthetsz, azt érdemes dolgokkal töltöd, cselekszel, és mindent megteszel nemcsak annak érdekében, hogy letegyél valamit az asztalra, hanem, hogy kiteljesedj azáltal, hogy létrehozod életed egyik mesterművét. Mert most van rá időd, fiatalságod, energiád, lehetőséged.

Meg tudod csinálni! Vágj bele
Meg tudod csinálni! Vágj beleFotó / 123RF

Szedd hát össze a bátorságod és cselekedj!Indítsd el a vállalkozást, amin évek óta gondolkozol, írd végre össze hozzá az üzleti tervet, járj utána az elgondolásod mikéntjének, kezdj neki a weboldalnak, kérd ki a kompetens ismerős véleményét, csinálj bármit, ami közelebb visz a célhoz, csak kezdj hozzá még ma! Tedd félre az aggodalmaidat, a félelmeidet, az olyan mondatokat, mint a „nincs lehetőségem / el vagyok lehetetlenítve / nem vagyok elég jó" és ehhez hasonlók, amik nem csináltak mást az elmúlt években, mint leláncoltak, és hamis melegségükbe burkolva elhitették veled, hogy nem kockáztatni, és nem lépni az igazán jó döntés számodra, hiszen az komfortos.

Legyen az új mottó: Komfortból ki!Másszunk ki a kényelmesből, engedjük el a korlátainkat, és induljunk el! Dolgozzunk keményebben, keressünk alternatívákat, és gondolkodjunk megoldásokban a problémák helyett! Legyünk mi a rendkívüli kivételek, akiknek sikerült! Teremtsünk lehetőséget magunknak, hogy egyszer mi lehessünk azok a boldog, idős emberek, akik a fiataloknak a tanácsokat adják, és életük történetét büszkén mesélik! Legyünk mi a példaképek, akikre manapság annyira szomjazunk!

Mert lehetséges, mert itt az ideje, csak kezdjünk el élni, és még inkább vállalkozni!

Krisán Diána