Zsúfolt időbeosztással is lehetséges a diákmunka

Vannak diákok, akiknek annyira telített az órarendjük, hogy emiatt úgy gondolják, nem tudnak elvállalni heti több munkanapot. Ha Te is ebben a cipőben a jársz, ne keseredj el, van megoldás! Mutatjuk!

Valószínűleg Te is jártál már úgy, hogy váratlan kiadások elé néztél, például nem sikerült úgy a vizsga, ahogy eltervezted és ismételt vizsgadíjat kellett fizetned, vagy elromlott valamid, amit sürgős volt pótolni. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás ugrik be: el kéne menni néhány napot dolgozni. Aztán észreveszed, hogy a munkaadók zöme hosszú távra és/vagy nagy óraszámban keres munkaerőt, amit sajnos nem tudsz bevállalni, mert túl sűrű a napirended. Aggodalomra semmi ok, a jövőben ez nem jelenthet problémát, ugyanis a megújult Meló-Diák applikációban (amit letölthetsz Androidos készülékedre és iPhone-odra is) megadhatod, hogy pontosan mely napokon és mikor érnél rá dolgozni!Előnye, hogy nincs minimum nap, amire fel kell jelentkezned, tehát ha csak egy napot tudnál elvállalni a héten, az is teljesen rendben van. Ha van a kínálatunkban munka, amelyet el tudnál végezni, értesíteni fognak!

A Meló-Diák applikációban megadhatod, hogy pontosan mikor érnél rá dolgozni, ráadásul még minimum vállalási nap sincs.
A Meló-Diák applikációban megadhatod, hogy pontosan mikor érnél rá dolgozni, ráadásul még minimum vállalási nap sincs.Fotó / Meló-Diák

Többféle lehetőséged is van, hogy a szűrések alapján munkát találj az applikáción keresztül:

  • A „napi ráérés" menüpontnál ki kell választanod a Téged érdeklő hetet. itt napra és órára pontosan meg tudod adni, hogy mikor érnél rá. Egy napnál több időpontot is el tudsz menteni.
  • Ha az „állandó ráérés"-t választod, átlagosan 5 hétre előre meg tudod adni az általános ráérésed. Javasolt ezt az opciót választanod, ha az órarended és a délutáni elfoglaltságaid állandók, mert így nem szükséges külön-külön megadnod mindig ugyanazokat az időpontokat.
  • Ha inkább csak szeretnéd egyben átlátni a szabad időpontokat és ezek közül válogatni, erre is van lehetőséged a „szabad időpontok" menüpont alatt! Fontos, hogy ki kell pipálnod a fülön, hogy láthasd ezeket. Bal oldalon találhatod a naptárat, a középső blokkban vannak az időpontok és zöld színnel kiemelve találod meg az elvállalható lehetőségeket. Ha rákattintasz egy szabad időpontra, eléd tárul az összes munkát érintő, lényeges információ: milyen helyszínen, pontosan hol, mikor és milyen feladatot kell elvégezni, valamint a munkához tartozó órabért is megtekintheted.

Miután az „Elvállalom ezt az időpontot!" gombra kattintva jelentkeztél a munkára, meg kell várnod, hogy a projektvezető elfogadja, vagy elutasítja a jelentkezésed. Fontos, hogy mind a két esetben kapsz visszajelzést!

A beosztásod elkészültéről is értesítünk Téged e-mailben, amit el kell fogadnod ahhoz, hogy végleges legyen! Ha valami nem megfelelő, lehetőséged van felvenni a mentoroddal a kapcsolatot, hogy meg tudjátok oldani az esetlegesen felmerülő problémákat. Amennyiben elfogadtad a beosztásod, de például beteg leszel, a műszak kezdete előtt 48 órával lehetőséged adódik még lemondani azt – ám a projektvezetőnek a kérelmedet el kell fogadnia, hogy érvényes legyen a lemondás. Amennyiben nemleges választ kapsz, de semmi esetre sem tudsz bemenni dolgozni, fel tudod venni a kapcsolatot a mentoroddal.

Akár alkalmi munkavállalásról, akár hosszabb távú munkavállalásban gondolkozol, a Meló-Diáknál kiemelt szerepet játszik a folyamatos, kölcsönös kapcsolattartás. Minden esetben értesítenek Téged a változásokról és segítenek, hogy munkába tudj állni!

Korábban már összeszedtük nektek, hogy a jó benyomás érdekében hogyan készülj fel egy jól összeállított önéletrajzzal, vagy motivációs levéllel az állásinterjúra.

A Karrier rovat támogatója a Meló-Diák. Eredeti cikküket itt olvashatjátok el, ahol lehetőség van utána nézni mentorprogramjuknak és aktuális álláslehetőségeiknek is!