Ezt mégis hogy gondolták?! Ezek a világ legidétlenebb startup ötletei

A startup olyan induló vállalkozások gyűjtőneve, amelyek célja az innovatív, gyors növekedés. Sok vállalkozó az interneten keresztül próbál befektetőket találni, akik segítik őket a kezdeti fejlesztési időszakban. A motiváció hatalmas, bár a legtöbb startup nem valósul meg, ha azonban egy ötlet beválik, rengeteg siker és pénz vár a tulajdonosokra.

A startupok a mai világ egyik legnépszerűbb vállalkozási formái. Ez azonban azzal jár, hogy a zseniális, innovatív ötletek mellett számtalan érthetetlen és nevetséges tervvel is találkozhatunk.

Összeszedtünk hat idétlen startup ötletet, amelyekről valaki tényleg azt gondolta, hogy nagy siker lesz.  

MyFuneral

Ahol bárki kiválaszthatja, hogy ki legyen a DJ a temetésén. Az eredeti tervek szerint az oldalon kiválaszthattuk azokat, akiket meg szeretnénk hívni a temetésünkre, valamint a tökéletes zenéről is gondoskodhattunk magunknak.

MyFuneral
MyFuneral

Bár az oldal éppen karbantartási hibára hivatkozva nem üzemel, ezzel a kedves szöveggel találkozhatnak az érdeklődők, ha beírják az oldal címét: "Ne feledje, ez a temetése. Élvezze, amíg él!"

Blackmail

Egy weboldal, ahol te is zsarolhatod a barátaidat. Ha a SuliLife által is feldolgozott alapból létező online bullying nem lenne elég, az alkotók egy olyan fenyegetési hálózatot álmodtak meg, ahol bárki megoszthatja barátainak titkait apránként, ezzel kényszerítve őket, hogy fizessenek. Nem tudjuk, hogy ki vágyna olyan barátra, aki ilyen oldalt hoz létre.

Blackmail
Blackmail

Looney

Közösségi hálózat képzeletbeli barátoknak. Ezt a weboldalt azért hozták létre, hogy bárki nyomon követhesse (ami valljuk be, elég bizarr) olyan képzeletbeli barátainak életét, mint Batman vagy E.T. Ez is egy újabb próbálkozás volt, ami szerencsére nem zárult túl nagy sikerrel.

Looney
Looney

Szellemvadász alkalmazás

A telefonod segítségével észlelheted a körülötted lévő paranormális jelenségeket. Minden önkéntes szellemirtó álmát próbálta meg néhány srác megvalósítani. Létrehoztak egy appot, amely elvileg érzékeli, ha szellem van a közelünkben. Sajnos (dehogy sajnos) az ötletükért nem kaptak elég pénzt, ezért nem sikerült megvalósítani a tervet.

Digitális öko-lomtár

Hogy újrahasznosíthassuk az online szemetünket is! A szelektív gyűjtéssel rengeteg szemetet hasznosíthatunk újra. Ebből indult ki az az elgondolás is, hogy a számítógépen található kukában lévő "szemetet" miért ne hasznosítsuk újra? Így jött létre az öko-lomtár. Ne kérdezd, hogy miért, mi sem értjük...

BaRock

Hogy mindenkinek legyen egy kőre nyomtatott képe Obamáról – aki amúgy elég meglepő helyen dolgozott a hírnév előtt. Néhány srác könnyen akart sok pénzt keresni, ezért létrehozták frappáns nevű startupjukat, a BaRockot. Lényege, hogy Barack Obama karikatúráját rányomtatják néhány kavicsra, amit aztán 23 dollárért eladnak a gyűjtőknek. Micsoda ötlet!

BaRock
BaRock