Alkalmazások Neked

Tele van a telefonod fölösleges alkalmazásokkal? A feléről azt sem tudod, mire jó, mégis foglalja a helyet. Mutatunk most néhány hasznos appot, amiket tényleg megéri használnod!

Biztonság és adatvédelem

A jelenlegi helyzetben is nagy hangsúlyt kell fektetni az adatvédelemre! Ehhez jön a
segítségünkre a Microsoft Authenticator alkalmazása. Felhasználói felülete nagyon egyszerű, ingyenesen letölthető az AppStore vagy PlayStore felületekről és megkönnyíti a bejelentkezési metódust a különböző Microsoft alkalmazásoknál. Használatával kiválthatjuk a folyamatos jelszó-begépelést, elég ha beírjuk a mobiltelefonunkra érkező kódot, és a rendszer már be is enged.

Ha diákmunkát keresel, a Meló-Diák applikációját feltétlenül töltsd le!
Ha diákmunkát keresel, a Meló-Diák applikációját feltétlenül töltsd le!Fotó / Meló-Diák

Neptun vagy KrétaEgyetemistáknak előbbi, míg középiskolásoknak utóbbi felület áll rendelkezésükre. Igaz, egyik sem tökéletes, de a megfelelő beállításokat elvégezve jól működnek a funkcióik. Fontos megemlíteni, hogy a Kréta nem támogatja az Apple Safari böngészőt, de ezt a hibaüzenetet figyelmen kívül hagyva valójában működik ott is. Előnyük, hogy használatuk viszonylag egyszerű, megkönnyíti a professzorokkal, tanárokkal való kapcsolattartást és mindig naprakész lehetsz az egyetemet/iskolát illető informáiókkal kapcsolatban.

Többet szeretnél megtudni a Neptun rendszer működéséről? Akkor olvasd el cikkeinket ebben a témában!

VideóbeszélgetésekÉlő beszélgetésekhez használjátok a Microsoft Teams vagy Skype nevű szolgáltatásokat, hiszen a piacon jelenlévők közül ezeknek a legkönnyebben használható a felülete. Viszonylag kis gépigényű szolgáltatások, így ha egy régebbi gépről, vagy mobiltelefonról tanulsz, nem kell aggódnod, hogy ne bírná el a rendszer.

Google DriveValószínűleg a legtöbben, ha e-mail-ről van szó, akkor a Google platformját
részesítik előnyben, nem is véletlenül. A konkurencia 2, vagy 5 GB ingyenes felhőalapú tárhelyével szemben a kaliforniai óriás nem kevesebb, mint 15 GB ingyenes tárhelyet biztosít minden felhasználónak! Tehát ha esetleg a mobiltelefond, vagy a számítógéped nem rendelkezik kellő mennyiségű háttértár-kapacitással, akkor a szóban forgó adataidat teljesen biztonságosan tudod tárolni a felhőben.

MindNode.Ez az alkalmazás főleg az Apple felhasználóknak szól, az egyszerűsített verzió
ingyenesen letölthető mobiltelefonra az AppStore, számítógépre a Mac AppStore áruházból. Használata igencsak egyszerű és nagyszerű. Ezzel a programmal úgynevezett elmetérképeket kreálhatsz, amivel a korábbi hagyományos lineáris jegyzetelés vagy gondolkodásmód helyett színekkel, folyamatábra szerű alakzatban elhelyezhető szövegbuborékok segítségével sajátíthatod el a szükséges tudást. A pro verzió rengeteg újítást, plusz elemeket, grafikákat, ábrákat tartalmaz mindössze pár dollár ellenében, még így is megéri az árát, de az ingyenes verzió mindenképpen javasolt.

A legjobb tippünk, ha diákmunkát keresel: a Meló-Diák applikáció! Gyorsan és egyszerűen jelentkezhetsz a munkákra, pontosan megadhatod, hogy mikor érsz rá, erről részletesebben ebben a cikkünkben írtunk.

A munkakeresés kapcsán korábban már összeszedtük nektek, hogy a jó benyomás érdekében hogyan készülj fel egy jól összeállított önéletrajzzal, vagy motivációs levéllel az állásinterjúra.

A Karrier rovat támogatója a Meló-Diák. Eredeti cikküket itt olvashatjátok el, ahol lehetőség van utána nézni mentorprogramjuknak és aktuális álláslehetőségeiknek is!