Újságírói gyakorlati lehetőség a Mediaworks-nél!

Gyakorlatorientált programot indít a Mediaworks Hungary Zrt., amely során a résztvevők a magyar konzervatív sajtó kiemelkedő szereplőiből összeállított előadóival és mentoraival dolgozhatnak együtt. Mutatjuk a részleteket!

Ha érdekel a média világa, szeretsz írni, de nincs még szerkesztőségi gyakorlatod, publikációs rutinod, vagy netán az elméleti tudásod már megvan, de a gyakorlati médiamunka még hiányzik, akkor a Mediaworks Tehetséggondozó Programja neked szól! 

A tehetséggondozóra felvett jelentkezők méltányos és versenyképes díjazásban részesülnek. Döntően a 22 és 30 év közötti, még a karrierjét építő korosztályt várják, de nincs meghatározott korhatár a jelentkezés során.

Jelentkezési határidő: 2021. október 15.
Jelentkezési határidő: 2021. október 15.Fotó / Mediaworks

A program elindul:

  • alapszinten azoknak, akiket érdekel a média világa, de még nincs szerkesztőségi gyakorlatuk,

  • illetve azoknak, akik már részt vesznek valamilyen egyetemi kommunikációs képzésben. Ebben az esetben a gyakorlati médiamunka tapasztalatainak megosztása kerül előtérbe, az elméleti háttéranyagok megismertetésével szemben.

A program során a résztvevők a magyar konzervatív sajtó kiemelkedő szereplőiből összeállított előadókkal és mentorokkal dolgozhatnak együtt. Döntően a belpolitikai érzékenységű fiatalok érdeklődését szeretnék felkelteni, de lehetőség lesz a rovatok szerinti és a platformok szerinti specifikációra is: külpolitikára, gazdaságra, kultúrára és sportra. Ezen felül a multimédiás, rádiós, tévés aktivitásokat is támogatják.

Jelentkezési feltételek:

  • Már folyamatban lévő egyetemi képzés vagy egyetemi diploma.
  • Önéletrajz.
  • A haladó szintre jelentkezőktől publikációs lista, az alapszintre jelentkezőktől egy maximum 3000 karakteres, aktuális belpolitikai témában születő véleménycikk.
  • Motivációs levél, amelyben szerepel egy maximum kétperces motivációs videó. Ebben a jelentkezés okát kell ismertetnie a jelentkezőnek. A videóanyagot egy zárt YouTube-csatornára kell feltölteni. (A zárt Youtube-csatornára feltöltött anyagot te kezeled, azt nem veszik át adatkezelésre, hanem csak a döntést előkészítő háttéranyagnak tekintik. A felvételi eljárás végén a videódat természetesen te magad bármikor törölheted.)
  • A magas szintű nyelvismeret előnyt jelent.

A válogatás két körben történik: a beküldött írásos anyagok alapján a kiválasztottaknak még egy írásos felvételi teszten és egy felvételi interjún is részt kell venniük. Csak ezek után kaphatják meg az ajánlatot a szerződés aláírására. 

Ne maradj le, jelentkezz most!

A jelentkezés határideje: 2021. október 15.

Az anyagokat a tehetseggondozas@mediaworks.hu e-mail-címre várják, tárgyban a „Tehetséggondozásra jelentkezés" címszó feltüntetésével.

A pályázatról ugyanezen az e-mail címen vagy a 1/ 920-69-84-es telefonszámon lehet érdeklődni, valamint elolvashatod a gyakran ismétlődő kérdésekre adott válaszokat a Mediaworks Tehetséggondozó Program Facebook oldalán.

A program helyszíne Budapest, a cég Üllői úti székháza.