Elvesztettem az állásomat - Ezt tanultam belőle

Hatalmas törés az önbizalmunkban, ha elveszítjük a munkánkat. Lehet még ennek is a jó oldalát nézni?

Eloise 12 nap után veszítette el a munkáját. Főnöke behívta a tárgyalóba és elbocsátotta. Eloise szemei elől egyszerre tűnt el minden amiről addig álmodott: a kedves, új kollégák, a jó fizetés, az önálló munkakör és a többi. Valahogyan azonban mégis felállt és megosztotta a világgal, hogy mit tanult az egész kalandból.

A legrosszabb ami megtörténhet, időnként meg is történik

Eloise örök optimistaként hitte, hogy a pozitivitás ereje meg tudja változtatni az őt körülvevő világot, de rá kellett jönnie, hogy idejében muszáj azon is elgondolkodni, hogy mi lesz a forgatókönyv a legrosszabb esetben. Itt nem segítenek a rózsaszín lencsék. Legyen szó akár arról, hogy hogyan fogsz állást találni az átmeneti időszakra, vagy mi lesz a terv, ha a családban valaki súlyosan megbetegszik, kell, hogy legyen egy koncepció ha a körülmények borzalmasan elromlanának.

Adj hálát a megtakarításaidért

Ha épp most van állásod, és nem teszel félre, akkor neki kell állnod. A kis lépések hoznak hatalmas eredményeket. Lehet, hogy át kell majd nézned a költési szokásaidat, vagy tarts költésmentes hónapot, hogy a végére legyen egy bázisod a bankban. Ha sikerül a biztonsági alapot létrehoznod, akkor biztos lehetsz benne, hogy lesz miből albérletet, rezsit és bevásárlást fizetned, amíg találsz másik bevételi forrást.

Ha épp most van állásod, és nem teszel félre, akkor neki kell állnod.
Ha épp most van állásod, és nem teszel félre, akkor neki kell állnod.Fotó / 123RF

Ne hagyd, hogy a büszkeséged megakadályozza, hogy segítséget kérj

Ahogy legtöbbünket, őt is teljesen ledöbbentette, hogy elbocsátották, még akkor is, ha rajta kívül álló okok miatt történt. Fontos, hogy egy idő után félretegyük a dühöt és a negatív érzéseket, és minden követ megmozgassunk a továbblépés érdekében. Ne szenvedj csendben a szégyenkezés és a büszkeség miatt, hanem keresd meg azokat, akik segíthetnek.

Használd a saját javadra

Az álláskeresés kemény dió, ezt mindenki tudja. Ha megkeseredsz és elhiszed, hogy az egésznek semmi értelme, mert úgyis újra el fogod veszíteni a munkádat, akkor nem tudod a legtöbbet kihozni ebből az élethelyzetből. Megtanulhatod, hogy a saját sikerednek most végre te vagy a kovácsa.